Peste 700 de pubele distribuite în ultimele zile. Unde și cum se colectează ambalajele din PLASTIC și METAL?

Asocierea RER Vest-RETIM a preluat de la 01 decembrie 2021 serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. Iată care este situația la zi a mobilizării: numărul contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case, precum și o regulă a colectării separate.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până la data de 02 decembrie 2021 au fost încheiate 14,800 contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 11,213 de pubele.

.

Localitate Număr contracte încheiate Pubele distribuite Procent distribuire pubele
Alba Iulia 7286 6055 83%
Aiud 3304 2237 68%
Teiuș 1544 255 17%
Ocna Mureș 2666 2666 100%

O regulă de colectare pe zi

 

Unde depozităm ambalajele din plastic și metal?  În mod obligatoriu ambalajele din plastic și metal (PET-uri de la sucuri, apa, pungi si ambalaje din plastic, doze de metal, conserve) se depozitează în containerul galben amplasat stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Toate ambalajele din plastic trebuie să fie golite de conținut și curate la momentul depozitării pentru a nu contamina restul deșeurilor și pentru că procesul de reciclare să se întâmple. PET-urile trebuie strivite pentru eficientizarea spațiului din container.

Atenție! Nu abandonați ambalajele din plastic sau metal! Plasticul este probabil cea mai folosită materie primă din industria alimentară, drept urmare, este deșeul cu cea mai mare “greutate” atunci când vine vorba de reciclare si ecologie.

________

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare le găsiți la următoarele pagini : https://rervest.ro/utile/zona-alba/  sau  https://retim.ro/alba

În plus ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro   și sesizari.alba@rervest.ro  sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile