Azi, de la ora 13:00, are loc o ședință extraordinară de Consiliu Local. Că mna, erau niște chestii importante ce nu suportau amînare pînă la final de lună. Foarte bine, să dezbată oamenii.

Ei bine, după ce consilierilor li s-au trimis proiectele de pe ordinea de zi, vrei patru la numări, ieri dimineață și-a mai făcut loc pe lista cu proiecte de dezbătut – și mai ales votat – încă unul, suplimentar.

În conformitate cu noul Cod administrativ, pe ordinea suplimentară nu pot fi introduse decît proiecte care chiar au un caracter urgent. Adică, să fie ceva ce s-a întîmplat recent, care nu putea fi prevăzut din timp, care necesită o reacție imediată și așa mai departe.

Ei bine, ce credeți că e pe ordinea de zi suplimentară? Ah, păi semnarea unui contract adițional cu Polaris M Holding! Iuhuu! Adică să mai virăm niște lovele în conturile firmei, așa, pe ultima sută de metri.

Că ceilalți, care au cîștigat contractul nou, asocierea Rer Vest – Retim, se lasă încă așteptați.

Bun, să fie încă un adițional, că unde s-au dus atîtea milioane mai pot merge niște bănuți. Băi, dar atît de proști să fie ăștia din Primărie? Adică, nu știau ei că se termină contractul, că trebuie un adițional? Chiar așa urgența lui pește prăjit să fi fost tărășenia asta încît nu doar că n-au băgat proiectul pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare, dar îl bagă pe aia suplimentară, cu o zi înainte de ședință?

Ce-i drept, la cît de mult studiază consilierii ce votează, ar fi putut să le dea proiectul chiar și după ce ar fi ridicat mîna în favoarea lui. Că mna, dacă e ordin de la stăpînire, majoritatea ridică mîna, cu plăcere.

Ah, că-i puțin cam nelegal să-l bagi pe ordinea de zi suplimentară a unei ședințe extraordinare? Da, e. Dar cui îi pasă? Prefectul Dănuț Hălălai, care trebuie să vegheze la legalitatea actelor emise de consiliile locale, doarme pe el. Probabil că-l strîng papucii și de-asta se face că nu vede matrapazlîcurile consiliilor locale. Sau, cine știe, poate că stă cuminte și așteaptă ziua în care se schimbă conjunctura politică iar băieții din opoziția de azi, odată ajunși la ciolan, îi vor răsplăti complicitatea. Orișicum, să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrînge.

PH05_12_09_2019

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare