Penienciarul Aiud anunță primul program de pedepse la distanță și fără frecvență

Dorind să preîntîmpine exodul de condamnați înscriși la cursurile de zi și intensiv, ca urmare a proiectului de amnistie și grațiere, conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a decis să vină cu o nouă serie de programe de ispășire a pedepselor.

Astfel, începînd cu anul penal 2019-2020, condamnații se vor putea înscrie atît la cursuri fără frecvență, prin corespondență, cît și la cursuri în regim de detenție deschisă, la distanță.

Directorul Penitenciarului, colonel Pândărel Propteală, a declarat următoarele: Situația nu e deloc roz. Mi-e teamă că, odată introdusă această amnistie și grațiere, întreg sistemul penitenciar va ajunge precum sistemul universitar și ne vom trezi ca vin condamnații la noi doar așa, ca să primească o diplomă, fără să îi intereseze nimic din procesul de reeducare. Pe de altă parte, Statul mai are o  vină, că nu e în stare să creeze suficiente funcții publice de conducere pentru absolvenții instituției noastre. Suntem însă obligați să ne adaptăm timpurilor în care trăim, așa că am decis să introducem aceste sisteme de detenție la fără frecvență, prin corespondență, precum și în regim de detenție deschisă, la distanță. Acest pas era absolut necesar, pentru că am observat cum în ultimii ani tot mai mulți condamnați ai instanțelor de judecată decid să își ispășească pedepsele în străinătate.

Înscrierile în anul penal 2019 – 2020 se pot face la sediul oricărui partid politic parlamentar ori la biroul de angajări al oricărui minister ori instituție publică.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile