Gata, acum că s-a stabilit că nu primii vor fi cei dintâi chemați să facă Guvern, și că pâinea și cuțitul vor rămâne tot la PNL, chiar dacă la masă pare că se vor așeza și cei din USR și UDMR, să vă zicem și ce planuri au băieții de la Alba pentru viitorul executiv.

Că doar nu credeați că după ce au luat un așa scor nu au și ei oameni de pus pe acolo, la București.

Biroul Politic al PNL Alba se va întruni pentru a discuta două puncte mari și late: pe cine propun în Guvern și, punctul 2, diverse. Care diverse au să însemne probabil dezbaterile pe tema propunerilor gata votate la punctul 1.

Așadar, prima propunere, borbandierul electoral Florin Roman, vârf de lance în campanie și omul care a dus organizația spre un nesperat scor, urmează să fie propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Adică pentru unul dintre cele mai importante ministere, unde sunt cei mai mulți bani. Că doar cine altul decât Florinache să știe cu banii, doar nu el încasa j-de mii de euro din diverse CA-uri, fără să facă mai nimic pe acolo? Și asta în condițiile în care, zic alte surse de prin PNL, Florinache și-ar dori mai mult postul de la Interne.

O altă propunere care se va vota în Biroul Politic al PNL este păstrarea lui Alin Ignat în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Muncii. De ce? Pentru că merită, normal, pentru că a demonstrat, pentru că e bun, pentru că nu a ajuns deputat. La fel și în cazul lui Cristian Simu, care e Secretar de Stat în Ministerul Economiei, și care răspunde de industria de apărare. Unde, încă de pe vremea când Atanasiu era pe cai mari, PNL Alba avea un interes strategic.

Mai apoi, se va mai discuta și despre varianta de propunere a lui Ionuț Fulea pentru un post de Secretar de Stat la Cultură. E drept, discuția pare așa, una atât de recurentă că ar putea fi trecută în statutul organizației județene pe post de obligție spre discuție ori de câte ori de împart funcții.

Momentan, nimic despre păstrarea lui Laurențiu Blaga la OCPI, poziție care nu-i tocmai lipsită de importanță.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile