Nu-i dom’le ușor să primărești un oraș ca Alba Iulia. Că, uite, îți pică 1 Decembrie taman cînd plănuiai o excursie, sanchi în interes de serviciu, la Paris, și trebuie să faci cumva să împaci și capra și varza. Însă Paul Voicu, urmaș viteaz de-al lui Havana, a reușit! A purtat cu mîndrie și steagul pe piept, s-a dat și pe la paradă, ba chiar și pe la artificii, i-a tratat și pe colegii din PDL la hotelul domnului Frații Florea, unde sîmbătă noapte a ajuns și Șică, a făcut omul de toate. Vorba aia, a lucrat în perioada asta 24 de ore pe zi, ba chiar și noaptea. Deci merita o vacanță în interes de serviciu. Bravos domn’ vice cu atribuții de plin! Așa se face!

Fiți atenți. Azi noapte, cînd încă prin Cetate se mai auzea muzică pe la crișme, cînd încă paharele cu vin se ciocneau în cinstea primului an din noul secol al României, onorabilul domn viceprimar cu apucături de primar o tulea englezește din urbe. Tu ză eirport, birjar! Era trecut de 3 dimineața iar mașina primăriei accelera spre aeroport, de unde Paul Voicu urma să ia un avion spre Paris.

V-am zis noi în urmă cu vreo două săptămîni că o mică gașcă din Primărie pregătea o excursie la Paris. Ei bine, se pare că nu s-a mai plecat în gașcă. Oficial, din ce ne-a zis domnul purtător de vorbe al Primăriei, Robert Roman, în delegația asta oficială au plecat doar Paul Voicu – aseară, con le avion – și un șofer, plus domnul Mihai Belală, consilierul despre care în Primăria Alba Iulia se spune că e omul care aranjează toate deplasările prin străinătățuri.

Oficial, domnul Belală a plecat mai devreme pentru că, ce să vezi, plimbatul ăsta la Paris e o chestie oficială, la invitația Ambasadorului Luca Niculescu. Și trebuia omul să ducă niște salam și produse românești, să fie servite la Ambasadă. I shit you not! Au dus oamenii salam de la Alba Iulia băbăiete, și ca să fie siguri că ajunge cîrnatul tradițional la Paris – că nu te poți încrede în firme de curierat, iar Paul Voicu nu putea lua cu el pe avion – au trimis o mașină cu șofer și consilier din Primărie.

Așadar, pînă pe 6 decembrie, al nostru viceprimar cu apucături de Primar, Paul Voicu, ne va reprezenta la Paris, alături de Belală și șofer. Desigur, absolut normal și firesc, și-a luat și soția. Nu, nu pe banii primăriei, dar nici nu putea să o lase acasă. Mai ales că, după ce am scris noi despre cum pregăteau ieșeala asta, în delegația oficială au rămas doar cei trei. Iar despre șofer se zice că, dintre cei trei, vorbește cel mai bine pariziana.

Întrebarea mare este însă unde ne vedem, stimabile Paul Voicu, la donat de sînge mîine, 3 decembrie? Că așa ne ziceați zilele trecute, că mîine o să fiți „bloodfluencer” și că, împreună cu colegii din Primărie, o să mergeți să donați sînge. Și că ne așteptați și pe noi, cetățenii orașului, să facem la fel. Adică la fel cum, să mergem toți la Paris, în delegație oficială de la Primărie?

Știm că doar recent ați descoperit facebook, însă nu-i ca și cum dacă e online nu se pune. Minciunea e tot minciună. Iată însă că, deși are picioare scurte, minciuna ajunge și pînă la Paris. E drept, poate că nu dumneavoastră ați postat, ci una din harnicele furnici care vă ajută cu tehnologia, cu cafelele și deschisul ușilor. Caz în care, puteți să le dați o primă pentru că v-au dovedit un lăudăros mincinos. Sau, ar zice unii, au confirmat ceea ce deja știa toată lumea, că doar ați crescut la umbra marelui Havana.

2
Lasa un raspuns

avatar
2 Subiecte de comentariu
0 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Autorul comentariului
Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
trackback

[…] că Paul Voicu – care, plm nene, e la fucking Paris la ora asta, unde halește salam la Ambasada României – a convocat o ședință de îndată, azi de la ora […]