Voicu Paul pare din ce în ce mai decis să facă notă discordantă față de vechiul modus operandi din era Primăria Alba Iulia. Omul vrea, se pare, să impună un cu totul alt stil de muncă, o cu totul altă abordare a problemelor. Ceea ce – să fim corecți – e cel puțin interesant, dacă nu chiar lăudabil. Pentru că pare să-și fi dat seama că nu poate exista doar ca simplă umbră și extensie a lui Hava, așa că încearcă să-și marcheze locul. Că e pe bază de orgoliu, de umflat mușchii, ori pe bază de dorință sinceră de a face ceva, de a rupe letargia în care Hava a lăsat  instituția de niște ani buni, rămîne de văzut. Cert este că omul a început să agite puțin lucrurile.

După ce s-a apucat să organizeze conferințe de presă și să facă dări de seamă, Voicu Paul a reinstituit și ședințele operative. Adică ședințele alea săptămînale în care oamenii din Primărie, șefii și șefuleții, se întîlnesc, analizează situația și decid ce e de făcut în săptămîna în curs. Bine, omul a reintrodus operativele alea de vreo două săptămâni, chiar mai bine, însă dacă vă ziceam atunci, imediat, iar era circ a doua zi în Primărie și făcea Voicu al nostru spume, și-i certa pe angajați că nu se poate așa, că nici nu se întîmplă bine ceva și deja apare în abnews. Eh, nasol.

Ei bine, în ultima operativă, Voicu al nostru, pesemne uitîndu-și propriul trecut – și complicitatea la ce a făcut Hava – a declarat, nici mai mult nici mai puțin decît că ”își toarnă cenunșă în cap” pentru tot ce s-a întîmplat în ultimii zece ani în Primărie. I shit you not! Practic, a dat omul un jet atît de mare pe ce-a făcut Mircea Hava – sau pe ce n-a făcut – încît a stropit pînă la Bruxelles. Că nu mai merge așa, că acest mod de lucru nu poate continua, că oamenii fie muncesc fie pleacă și așa mai departe. Chestie cu care – hello – sîntem absolut de acord și pe care o aplaudăm cu bucurie.

Omul a făcut și o analiză a angajaților, pe care i-a împărțit frumos în ”patru grade de nesimțire”. Haha!

Practic, Primăria Alba Iulia a intrat într-un fel de proces de epurare, dacă vreți, în care Voicu Paul încearcă să-și înșurubeze cît mai tare oamenii lui, ba chiar să-i disloce puțin pe cei din gașca Hava, lăsați de acesta în cîteva posturi cheie, prin care – hăhă – spera să exercite, în continuare, controlul asupra Primăriei.

Sigur, nu există încă o ruptură atît de mare între el și Mircea Hava. Reflexul condițional, fix ca și la cîinele lui Pavlov, e încă viu în Paul Voicu. Spre exemplu, marea tăiere de salarii – mai exact a sporurilor pentru fondurile europene – pe care Voicu o anunțase cu surle și trîmbițe, a dispărut din planuri după cîteva telefoane. Niște omuleți din Primărie s-au plîns lui Hava că Voicu le umblă la bani, au lăcrimat puțin, după care Hava a pus mîna pe Telefon, l-a luat la bastîrci pe Voicu și s-a schimbat modificarea. Iar sporurile alea pentru lucratul cu fonduri europene se dau în continuare. Deci da.

În plus, ca și cum nu era suficient deranjul pe care-l provoacă în ordinea lăsată de Hava, Voicu al nostru s-a gîndit că ar fi bine să dea puțin jet și către Consiliul Județean, către Ion Dumitrel. Căci, există acolo, se pare, o gașcă cu care Voicu nu-i în cele mai bune relații. În interiorul partidului adică. Și, pe motiv că e foame de bani, și că CJ-ul lui Dumitrel n-a cotizat cît ar fi putut, sau cît ar fi vrut el, la bugetul orașului, Voicu s-a gîndit că ar fi bine ca Primăria să iasă cu un comunicat de presă, cu un mesaj public, în care să-i aducă ironic aminte lui Dumitrel – care pare să fi uitat pesemne – că și Alba Iulia e în județul Alba. Un fel de să-i arate pisica șefului CJ, să marce banul! Hahaha! Ce-i drept, Consiliul Județean n-a prea alocat mare lucru municipiului.

Demersul a fost însă oprit înainte să fi fost aruncată prima piatră, căci niște oameni i-au adus aminte lui Voicu Paul că Dumitrel e coleg de partid cu el, că CJ-ul are o conducere la fel de penelistă ca și Primăria și că, practic, ar însemna o ceartă internă, făcută publică.

Ceea ce nouă nu ne-ar fi displăcut deloc. Deci, haideți domnul Voicu Paul! Hai, cu tupeu, că se poate!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile