Cazul panourilor amplasate de Primărie în tot orașul, în care Paul Voicu este acuzat că a folosit resursele publice ale Primăriei pentru a-și face campanie electorală, va ajunge la Direcția Națională Anticorupție.

Parchetul de pe lângă judecătoria Alba Iulia, după ce a analizat plângerea formulată de USR, a constatat că „fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție deoarece Voicu Paul are o funcție de conducere într-un partid politic, fiind președinte al Partidului Național Liberal, filiala Alba Iulia. Contravaloarea afișelor a fost suportată de către Primăria Alba Iulia, din bugetul public, afișele au fost amplasate pe panouri publicitare pe domeniul public, iar scopul urmărit prin promovarea mesajelor din cuprinsul afișelor, prin asocierea cu sintagma #CreștemAlbaIulia aparținând candidatului Voicu Paul din partea Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Alba Iulia, a fost și aceea de a obține capital electoral de către acest candidat”.

Cu alte cuvinte, după ce Biroul Electoral de Circumscripție a constatat și decis că panourile prin care Primăria promovează diverse proiecte sunt, în fapt, o campanie electorală mascată, în favoarea lui Paul Voicu, și a dispus eliminarea lor, USR Alba Iulia a sesizat Poliția Română cu privire la această faptă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a sesizat și, după ce a analizat faptele, a decis că acestea ar putea fi încadrate la infracțiunea de delapidare și și-a declinat competența în favoarea DNA Alba Iulia, fapta de care Paul Voicu este acuzat fiind una asociată faptelor de corupție.

Ca urmare a acestei declinări, DNA Alba Iulia urmează să cerceteze acuzațiile și faptele comise, urmând să dispună începerea sau neînceperea urmăririi penale în cazul lui Paul Voicu, legat de folosirea banilor publici în scopul obținerii de foloase electorale pentru sine și partidul din care face parte.

Decizia Parchetului nu înseamnă că Paul Voicu are, în acest moment, vreo calitate în vreun dosar, nici măcar de învinuit, sau că se face vinovat de încălcarea legii, aceste eventuale aspecte urmând să fie stabilite de organele de cercetare și judecată.

 

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile