Bun venit în România aia curată și performantă a PNL, în care partidul e în toate.

Versurile lui George Lesnea, „Partidul e-n toate / E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare / E-n pruncul din leagăn / Și-n omul cărunt, / E-n viața ce veșnic nu moare” se potrivesc de minune și astăzi. Ar fi putut să fie scrise de către Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba și dedicate deputat-candidatului PNL, Florin Roman.

Rar îți e dat să vezi așa slugărnicie din partea unui angajat al statului, un om care se zice că a ajuns în postul respectiv prin concurs, nici măcar numit de către partid.

Nici prin Teleormanul lui Liviu Dragnea sau Doljul Olguței Vasilescu nu vezi asemenea grețoșenii de ode, închinate partidului de către unii angajați ai statului.

Și e chiar mai rar să vezi pe cineva care nu își înțelege poziția și nu pricepe ce face, cum e cazul doamnei Diana Mârza, managerul Spitalului Județean.

Mesajul de mai jos, postat cu mare mândrie proletară de micul parlamentar penelist, e asumat de doamna Diana Mârza. Mi-a confirmat chiar ea asta.

Nici măcar nu vreau să fac o analiză a limbincurismului ce duhnește din expresii de genul „Aproape 500.000 de euro a însemnat donatia pe care ne-a adus-o de la Romgaz și cele 10 ventilatoare mecanice de la Ministerul Sănătății”, de parcă nu putea Romgaz să doneze fără voia și încuviințarea lui Roman ori Ministerul Sănătății ar fi ignorat cu grație SJU Alba dacă nu exista acest Florin Iordache de Alba Iulia.

Totul, dacă e să te iei după slugarnica declarație a doamnei Mârza, i se datorează lui Florin Roman. Primăvara vine datorită lui, păsările călătoare se întorc din țările calde pentru el, planeta se învârte în jurul soarelui doar ca să-i facă pe plac micului penelist. Fabulos!

Ce este mai trist, din toată obscenitatea asta de declarație publică, e că Diana Mârza nu înțelege că nu e ok ce a făcut. Și, credeți-mă, am discutat cu dânsa. E un om pe care, profesional, chiar îl apreciez și știu cât a avut de muncă și prin câte a trecut în perioada asta.

Nu îmi permit să pun la îndoială calitatea sa profesională, însă în ce privește calitatea ei umană ori imparțialitatea politică, le neg fără echivoc existența.

Din momentul acestei declarații ea nu mai este un manager ajuns pe post prin concurs, care reprezintă o instituție publică de ale cărei servicii beneficiază toți cetățenii, indiferent de religie, etnie sau orientare politică. Ea a devenit un pion politic activ, un membru al echipei de campanie electorală a PNL Alba și a lui Florin Roman.

Știm cu toții că sistemul public, fie că vorbim de sănătate, educație sau cultură e politizat. Nicicând, însă, slugărnicia față de partid n-a fost parcă atât de evidentă, precum în cazul acesta. E trist.

Singurul gest, cât de cât normal, pe care-l mai poate face acum doamna Mârza, e să se înscrie în PNL. Și bineînțeles, să demisioneze din postul de manager al Spitalului Județean. Azi, acum!

4.2 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
2 noiembrie 2020 18:57

Ei, aici e o problema. Si l-a asumat, dar nu spune ca ea l-a si scris. Asta-i treaba sefului de campanie, si asta stie cum se manipuleaza. Raman la parerea ca doar si l-a asumat. Mai mult stie piticul. Ca se vede ca-i place in parlament, ca sunt putini PNL-isti, grosul il formeaza PDL-ul.

pilu
pilu
3 noiembrie 2020 15:57

Ce, iar nu va convenit ce am scris ? Dupa Cristorian se da ora exacta la voi ?