Biroul Executiv PRO România a decis luni, 2 decembrie, că parlamentarii partidului vor vota împotriva Legii de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.40/2019.
Principala prevedere contestată de reprezentanții PRO România face referire la modalitatea de alegere a președintelui Consiliului județean.

“Cerem ca președintele Consiliului județean să fie ales de consilieri. Altfel, rămânem în aceeași paradigmă a baroniadei, înlocuind doar oamenii PSD cu cei al PNL-ului. Mai mult, formula adoptată prin OUG 40/2019 crește riscul neconsolidării unor majorități, lucru care ar duce la blocaje semnificative în activitatea instituției în relația cu cetățenii”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

De asemenea, PRO România susține și solicită Guvernului să ia toate măsurile pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi. Această modificare favorizează o mai mare implicare a alegătorilor în competițiile electorale și stimulează candidații și partidele să vină cu oferte electorale relevante pentru comunitățile locale.

Biroul de presă al Pro România Alba

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare