Persoanele care mint în declarațiile referitoare la coronavirus sau cele care nu respectă măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19 riscă ani grei de închisoare. Potrivit ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal publicată de Ministerul Justiției pedepsele ajung până la 15 ani de închisoare, în funcție de consecințele faptelor.

​Astfel, nerespectarea carantinei îi poate trimite în închisoare pentru trei ani pe cei în cauză. Dacă aceasta are drept consecință transmiterea bolii pedeapsa poate ajunge la 5 ani de închisoare.

De asemenea, dacă boala este transmisă de cineva care știe că suferă de aceasta, pedeapsa este de până la 7 ani de închisoare, iar dacă are drept consecință moartea unei persoane închisoarea poate fi chiar și de 15 ani.

Totodată cei care mint că vin din zone afectate de coronavirus riscă până la 5 ani de închisoare.

Actul normativ definește și carantina în sensul restricției activităților și separării de alte persoane, în spații special amenajate, a persoanelor bolnave sau care sunt suspecte, într-o manieră care să prevină posibila răspândire a infecției sau contaminării.

Sursa HotNews.ro

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile