Joi, 27 August 2015 17:45

Cind vrei sa f...uti, dar n-ai cu ce, faci ca la Alba TV

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ce să vezi nenică, se pare că în paradisul construit pe relația Mircea Hava (Primăria Alba Iulia) - Danil Sabău (Grup Corint și Alba TV) există niscaiva probleme.
Despre ce e vorba? Păi, în urmă cu ceva vreme, Mircea Hava a participat la o recepție a lucrărilor din Centru. Despre toată povestea am scris și eu aici. Ba chiar am scris și despre întîmplarea cu care băieții de la Alba TV și-au arătat mușchii de realizatori de știri de impact. Hă hă hă!
Știam că vor da faza pe post, dar nu credeam că o vor da atît de prost. Și, să nu mă înțelegeți greșit, departe de mine să mă transform în ceva apărător al Primarelui Hava, dar nepriceputenii ăștia de la Alba TV nu doar că au ieșit la futute fără să știe cum se face treaba, dar zici că, odată ajunși la fața locului, au scos prezervativele și au constatat că n-au pe ce le pune.
Pe scurt, printre glume și alte cele, la respectiva recepție a lucrărilor i-am rulat Primarelui o țigară. Și, cînd omul m-a întrebat dacă am rulat țigara cu salivă de la mine, i-am spus că da și că - absolut fără să vreau - poate se lipește de el, cu ocazia asta, niște DNA de-al meu și-l apucă și pe el corectitudinea. Sigur, voiam să spun ADN, dar în clipa aia am gîndit în engleză. Și, iaca-șa, mi-am zis apoi că nu-i bai, că doar gura păcătosului adevăr grăiește.

Băieții de la Alba TV, niște uber-profesioniști în materie de presă - mă refer în special la șefii de la butoane - au decis să facă din toată întîmplarea un fel de mega eveniment. Numai că drumul de la slugărnicie la critică nu-i chiar simplu, se pare. Așa că au băgat acest videope care l-au intitulat, ca niște umoriști lipsiți de haz “Primarul Mircea Hava a luat foc”. Bașca au și început cu formularea “ DA! primarul Mircea Hava a luat foc de la un jurnalist. Nu vă impacientați...”. Sigur, trepădușo-jurnaliștii de la Alba TV știau prea bine că eu sînt ăla care chiar luase foc, în sensul că un tembel ne dăsuse foc mie, unui amic și unui local întreg. Ori că am stat o lună într-un spital, la secția de arși. Dar, în logica lor de lebede gușate, dacă nu mi-au zis pe nume, ci au folosit doar apelativul de “jurnalist” ori “colegul nostru din presa locală”, e în regulă, e ca și cum nimeni n-ar putea face legătura între ăla arsul și “colegul jurnalist”.

Sigur, treaba asta e și mai de căcat în special datorită faptul că, în toată luna aia cît am stat în spital, Hava a fost unul dintre cei doi, poate trei, politicieni, care m-au sunat să mă întrebe de sănătate. Bașca omul mi-a chiar trimis și niște plase cu haleală. Iar pentru chestia asta i-am rămas și-i voi rămîne recunoscător omului Mircea Hava. Căci, sînt convins, a făcut gestul în calitate de om și nu de primar.
Cu funcția de primare e însă altă poveste și cred că toate textele scrise pînă acum sînt suficiente pentru a demonstra că nu fac parte din tagma sugălăilor ori lingăilor de la Alba TV, ori alte publicații locale care, cît timp Primăria aruncă cu bani în ei, dau limbi cît nu se dau lunar într-un bordel din Amsterdam.

Mai apoi, ca să înțelegeți cît de nepriceputeni și nepregătiți sînt băieții ăștia care se joacă de-a televiziunea locală, au cenzurat țigara și au băgat niște formulări din-alea cu “viciu” ori “știți voi ce”. De parcă-i rulam lui Hava un parandărăt ori îi rulam o șpagă, ca să fie “știți voi ce”. Sigur, au blurat gestul însă n-au avut o problemă în a lăsa, audio, partea cu țigara, că deh, dă mai bine la material și fiecare înțelege ce vrea. Ba chiar, speră ei probabil, vor fi fost unii care au înțeles că-i fac vreun joint ori îi dau primarului droguri.

Așa că, stimați “colegi din presă”, voi ăștia de la Alba TV: înțeleg că există o răceală în iubirea dintre patronul vostru și primar. Înțeleg că aveți “mînă liberă”, ba chiar bici în spate, ca să dați ceva “de rău” despre primar. Înțeleg că, mai nou, postul vrea să-i arate lui Hava pisica, doar doar vor începe să curgă - din nou - lucările spre Sabău și Grup Corint ori celelalte firmulițe controlate de bugetofag. Dar, pe bune, cu așa materiale nu-l speriați nici pe portarul din Primărie. Bașca vă mai faceți și de căcat, demonstrînd că, iată, aveți mînă liberă să-l futeți dar nu știți nici cum se face și n-aveți nici cu ce. Așa că, pe viitor, mergeți voi frumos la patron și spuneți-i că cea mai bună cale pentru a da de pămînt cu Hava e un autodenunț. Sincer, un autodenunț cu semnătura Sabău ar face ca acel DNA, zis de mine cu sensul de ADN, să se chiar lipească de Primăia Alba Iulia.

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper