Unul din cei supranumiți „Regii asfaltului”, Nelu Iordache a fost ridicat miercuri, 21 iulie 2021, de procurori şi dus la DNA, unde este audiat într-un nou dosar de corupţie.

Nelu Iordache se afla într-un avion aparținând companiei Ryanair, care urma să decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinația Roma, Italia.

Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităților, invocând faptul că acesta are „o problemă” cu actele.

Afaceristul s-a conformat fără să protesteze, iar avionul a plecat spre Italia în timp foarte scurt.

Imediat după aceea, Nelu Iordache a fost dus la mașinile care îl așteptau și a fost transportat la sediul DNA pentru audieri.

Reținerea sa din avion, la puțin timp înainte de decolare, a fost posibilă pentru că pe numele lui Nelu Iordache (patronul Romstrade și al companiei low cost Blue Air) a fost emis un mandat de aducere de către procurorii anticorupție, el fiind inculpat într-un dosar în care este acuaat de trafic de influență și dare de mită.

Într-o astfel de situație nu este nevoie ca persoana respectivă să fie citată înainte, așa că s-a emis direct un mandat de aducere.

Numele lui Nelu Iordache este legat de mai multe dosare de corupție. De altfel, el a primit deja 2 condamnări în două dosare importante, care nu sunt încă definitive. Cea mai recentă este din luna martie, când a primit 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare într-un dosar în care statul român a fost prejudiciat cu 2 milioane de euro.

Foto: digi24.ro

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile