Oana Badea, primar PNL al Municipiului Aiud și fost secretar de stat în Ministerul Educației, despre plagiatul lui Florin Roman: Trebuie să își soluționeze public această situație. Nu trebuie nimeni de la partid să o lămurească

Florin Roman, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost prins de jurnaliștii Libertatea cu cel puțin o parte din disertația de master plagiată. Inițial, Florin Roman își trecuse în CV o carte, despre care tot jurnaliștii Libertatea au scris că nu poate fi găsită nicăieri, nici la Biblioteca Națională și nici la Editura unde acesta spusese că a fost publicată. De altfel, deputatul Roman a declarat chiar el, în primă fază, că nu mai găsește cartea, ulterior revenind asupra subiectului și declarând că e vorba de o lucrare apărută într-o revistă. Care lucrare, ori revista, nu pot fi nici ele găsite nicăieri.

Cartea respectivă, din CV-ul lui Roman, ar fi fost singura lui legătură cu domeniul digitalizării, pe care îl coordonează din postura de ministru.

Florin Roman le-a trimis ziariștilor Libertatea zece pagini din lucrarea sa de master, zece pagini care au fost dovedite a fi plagiat integral, copiate cuvânt cu cuvânt, ba chiar cu greșeli cu tot, dintr-un suport de curs publicat cu ani înainte ca Roman să-și fi finalizat cercetarea științifică.

A urmat, desigur, un val de articole și reacții în mass-media, pe care Roman le-a catalogat drept dorința unei părți a presei de a-i găsi „nod în papură”. Ba mai mult, ministrul a declarat că n-ar fi vorba de un plagiat, din moment ce el a trecut în bibliografie titlul suportului de curs din care a copiat, adăugând că nu vrea să mai discute despre subiect, fiindcă e ocupat cu munca la PNRR.

I-am sunat pe câțiva dintre liderii PNL Alba, pentru a vedea cum comentează situația plagiatului lui Florin Roman.

Oana Badea, Florin Roman și Ion Dumitrel, în campania electorală din 2019

Oana Badea, primar liberal al Municipiului Aiud, fost secretar de stat în Ministerul Educației, în mandatul ministrului Funeriu.

 

Rep: Cum comentați plagiatul domnului deputat Florin Roman?

Oana Badea: Atunci când accepți o funcție politică, evaluezi foarte bine toate plusurile și minusurile pe care le ai. Domnul Florin Roman are maturitatea să răspundă public cu privire la orice element din rucsăcelul său politic, ca să fiu plastică, și trebuie să își soluționeze public această situație. Nu trebuie nimeni de la partid să o lămurească, nu trebuie nimeni de la partid să-l determine să o lămurească. Este fix problema dânsului. Atunci când accepți să fi ministru pot să apară și astfel de situații, pe care trebuie să le lămurești.

Citiți și ce spun despre situație și Ion Dumitrel, șeful CJ Alba și președinte PNL Alba, Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba și președinte PNL Alba Iulia, precum și Cornel Sandu, consilier local PNL și inspector școlar general al ISJ ALba.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile