O toamnă bună pentru STP Alba Iulia. Primăria crește nivelul de subvenționare a profiturilor firmei private de transport public

STP Alba Iulia este, pentru cei care nu știu, firma care se ocupă de transportul public în Alba Iulia. În ciuda numelui, care ar lăsa să se creadă că e vreun serviciu al Primăriei, ori e vreo firmă deținută de municipalitate măcar, STP Alba Iulia este o firmă cît se poate de privată. Spre deosebire de alte firme private, însă, STP e obligată să facă profit. Asta pentru că Primăria Alba Iulia insistă să plătească un purcoi de bani anual pe post de subvenții.

Ce-i drept, Primăria nu dă banii ăștia direct celor de la STP, ci printr-un intermediar, numit AIDA – Agenția Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, un ONG de ale cărei destine se ocupase, pînă să devină primar la Sebeș, Dorin Nistor.

Evident, toată suveica asta e construită pentru a putea dribla legea, căci de cînd sîntem în UE e interzis ca statul să subvenționeze în mod direct un privat. Deh, chestii din-astea europene cu piață liberă, mediu concurențial, corectitudine și alte chestii de genul ăsta. Așa că banii oamenilor din Alba Iulia ajung la STP prin intermediul AIDA.

Ei bine, pe primele două puncte ale Ordinii de Zi a Ședinței de Consiliu Local din 30 octombrie, se află niște suplimentări de fonduri pentru AIDA.

Un prim punct se referă la suplimentarea contribuției Municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia pentru Transportul Local în 2018.

Cel de-al doilea punct se referă la majorarea cuantumului cotizației Municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local în 2018.

Care e diferența exactă dintre cele două proiecte de Hotărâre de Consiliu Local o să vă zicem săptămâna viitoare, după ce vor fi fost votate. Bănuim însă că e vorba atât de o suplimentare a subvențiilor pentru anul ăsta, cât și pentru anii care vin. Așa, ca să fie bine, că doar vine campania electorală la anul.

Pînă săptămâna viitoare, cînd se vor fi votat proiectele astea, luați de citiți cîteva mai vechi despre minunata relație dintre STP și Primăria Alba Iulia, cu intermediarii ei cu tot.

Despre Dorin Nsitor, actual primar la Sebeș și fost șef al AIDA, legătura dintre STP și banii publici veniți de la Primăria Alba Iulia.

Despre cum se plîngea STP și cerea subvenții mai mari.

Despre cum se votau subvențiile către STP, prin intermediul AIDA.

Despre dosarul STP, instrumentat de DNA și apoi lăsat baltă tot de către DNA, înainte să ajungă pe masa vreunui judecător.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile