Umblă vorba că, în ciuda insistențelor lui Hava și Moldovan, Paul Voicu a decis totuși să umble puțin la banii angajaților care muncitoresc prin primărie cu fonduri europene. Mai exact, începînd de luna asta, parte din sporurile celor care lucrează și la proiecte cu finanțare europeană vor dispărea.

Bineînțeles, reacția băieților și fetelor din echipa aducătoare de euroi nu s-a lăsat așteptată. Dacă în urmă cu ceva vreme se plînseseră lui Nicolaie Moldovan, și implicit lui Hava, cum că uite ce vrea să facă Paul Voicu – și treaba părea să se fi rezolvat, dar n-a fost așa – acum omuleții ăștia au făcut chiar un memoriu. Un fel de listă cu oamenii pregătiți de răzmeriță. Căci, se pare, oamenii ăștia – dacă li se va umbla la sporul de salariu – nu își vor mai asuma și nu vor mai semna o sumedenie de documente în relația cu ADR Centru, cu OIR și celelalte organisme din circuitul euroilor europeni.

Și, bineînțeles, treaba stă să bubuie, cu Nicolaie Moldovan nervos, cu Hava enervat și cu un Paul Voicu aflat parcă în prima lună de după niște alegeri pe care le-a cîștigat cu super majoritate. Căci omului nu pare să-i pese, și asta e pe undeva mișto.

Partea cu banii europeni însă, cu tăiatul sporurilor pentru cei care lucrează cu bani europeni, e în sine o prostie. Mă rog, e o prostie dacă scopul ei a fost să mai reducă din cheltuieli. Căci toate acele sporuri sînt prinse în respectivele proiecte și, prin urmare, chiar dacă Primăria le plătește acum, ele urmează să fie decontate odată ce se decontează cheltuielile cu proiectele. Deci nu e vorba de nicio economie. Însă, ele pot fi o modalitate de a-i pedepsi pe unii sau, de ce nu, chiar de a-i motiva?! Orișicum, Paul Voicu pare pus pe fapte mari.

Însă omul, cum ziceam, se comportă de parcă tocmai a cîștigat alegerile pentru funcția de Primar și face chestii pe care, altfel, orice politician cu gîndire clară le-ar face în primul sau hai, maxim al doilea an de mandat. Adică umblat la personal, reorganizat instituția, ieșit public cu probleme care altfel stăteau bine ascunse sub preș și așa mai departe. Sigur, dacă ne întrebați pe noi, foarte bine face. Ah, că e un suicid politic, da, dar who the fuck cares? Foarte bine că-i pune pe angajați la muncă, că le taie din bani ălora care freacă menta, că scoate problemele de sub preș și așa mai departe. Mă rog, asta cu tăiatul sporurilor pare maidegrabă  o chestiune de răfuială, deși – dacă e să fim cinstiți – pe lîngă cei care chiar muncesc la acele proiecte, există și o întreagă ceată de atîrnache, de sinecuriști, de secretare și consilieri care încasează sporuri și sînt implicați prin proiecte fără să facă ceva cu adevărat în cadrul lor.

Și, ca și cum toate chestiile astea – care nu fac decît să crească ”inadvertențele de viziune” – să nu zicem ceartă – cu alde Nicolaie Moldovan sau Mircea Havana, vicele cu atribuții de primar a reușit să intre și în vizorul lui Ion Dumitrel. Asta după ce a reușit să se certe cu nașul lui Dumitrel, angajat și el la Primărie, la Serviciu Domenii Publice, care a fost atît de supărat încît și-a depus actele de pensionare. Și care nici nu mai vrea să vină înapoi, în ciuda insistențelor echipei Voicu.

Hai, că o să avem niște luni interesante.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare