Hai că mai e puțin și vine ziua în care se va dezbate Propunerea de Buget pentru Investiții în 2020, minunatul document întocmit de administrația Paul Voicu & Compania.

Nu e deloc ușor să stabilești, în condițiile unor resurse limitate, care sunt liniile și obiectivele pe care vrei să le finanțezi în anul ăsta. Însă, cum necum,  oamenii au ajuns la o variantă care, la ora la care, cel puțin la ora la care scriem textul ăsta, pare una finală.

Documentul, așa cum e el în varianta de la ora asta, îl găsiți aici.

S-ar putea, până vineri, sau până va ajunge la votul Consiliului Local, să se mai schimbe niște modificări pe acolo. Că deh, se adaptează și Primăria.

Ei bine, ar fi multe de discutat despre proiectul ăsta al Bugetului de Investiții, însă o să ne oprim la un singur aspect, că e și la noi spațiul limitat.

La finalul documentului semnat de Paul Voicu, la chiar ultimul punct, există – le lângă alte câteva chestii, și MODERNIZAREA STRĂZII VLĂDEASA. Ei, și ce-i așa de interesant aici, o să întrebați? Păi, e o stradă ca toate altele. Numai că strada asta e una PRIVATĂ!

Mdap, carevasăzică, Primăria lui Paul Voicu vrea să investească în modernizarea unei străzi care nici măcar nu e publică. Asta în condițiile în care zeci de alte străzi, care-s publice, nu se regăsesc în proiectul ăsta, în planul de investiții al administrației.

Cum se stabilesc aceste investiții? Care e algoritmul? Ce logică stă în spatele acestor decizii? Păi, nu există o logică ori algoritm, la modul public, oficial. Și, dacă ne întrebați, noi bănuim că nu există deloc logică și sistem prin care se prioritizează investițiile. Totul e un mare urechism.

Căci, fiți atenți aici, strada asta, Vlădeasa, nici măcar nu apărea în prima variantă de Proiect de Buget de Investiții! Serios. Ea a fost adăugată ulterior și se află în varianta actuală.

Am verificat și noi cele două CF-uri, de pe ambele părți ale străzii și, clar, strada e una PRIVATĂ!

Și, dacă tot ne-am uitat pe CF-uri, ce să vezi surprize-surprize, pe acolo stau și niște oameni.

Spre exemplu, undeva într-un capăt al străzii, există o casă al cărei proprietar e Sinea Diana. Adică fosta soție a lui Alexandru Sinea, fiul propriei sale mame, Teofila Țîr, economistul șef al Primăriei. Mă rog, șeful Direcției cheltuieli. Bașca, și Diana Sinea lucrează în Primărie, la Direcția de Impozite și Taxe Locale.

Acum, că aveam numărul lui Alex Sinea, care-i și director la DSP Alba, l-am sunat să-l întrebăm dacă se bucură că, iată, Primăria a decis să modernizeze strada soției.

Inițial, când l-am întrebat de investiție, ne-a zis că nu știe de vreo investiție și că cel mai probabil e o greșeală, strada fiind una privată, din ce știa el. Imobilul, altfel, e pe numele fostei soții, Diana, ne-a zis el. Ba mai mult, o eventuală modernizare a străzii nu i-ar avantaja cine știe ce, casa lor – a ei – fiind în capătul străzii, având iluminat public, în timp ce canalizarea și pietruirea au făcut-o pe banii lor. În ce privește anumite alte interese din zonă, financiare ori imobiliare, Alex Sinea ne-a zis că nici nu se pune problema de așa ceva și că, în ce-l privește pe el, singurele interese pe care le are pe strada Vlădeasa sunt „interese sentimentale”, acolo fiind Diana și cele două fete ale lor.

Tot pe strada respectivă, Vlădeasa, mai deține o proprietate și Marc Marian Dan – patronul de la CRIOS. Sau, ca să mai dăm un exemplu, un domn topograf de prin Sibiu, despre care se zice că ar fi foarte conectat, Monea Marcel Adrian.

Acum, desigur, nu zice nimeni că musai special pentru cineva, locatar de pe strada aia, s-a decis introducerea ei în planul de investiții. E oricum o aberație în sine, din partea administrației Paul Voicu, să vrea să modernizeze o stradă privată. De altfel, nici n-ar fi legal!

Însă, din ce zic sursele noastre, în zonă se pregătește un mic dezmăț imobiliar al unor băieți deștepți, care se pregătesc să investească. Și care, desigur, vor să aibă zona drept centru al atenției administrației. Că, helooo, cum credeți că se fac lucrurile? Dar, pe tema asta, vă mai povestim noi.

Hai, pupăm! Să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrânge!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Cezar Popa-Drăguș
Cezar Popa-Drăguș
11 februarie 2020 22:02

La Sebeș se pregătește administrația locală să cheltuie bugetul pentru următorii 20 de ani…. ?PNL?