Natura și numai natura e de vină. Nu instituțiile, nu oamenii, nu bugetofagii

Putem da vina oricând pe natură. Nimic nu e mai la îndemână și mai simplu. E scuza perfectă, că doar nu te pui cu Mama Natură, nu?

Mai putem însă face asta când, în doar jumătate de oră, o ploaie ne inundă străzile, curțile și scările de bloc? Normal că putem, iar unii o vor chiar face.

Cu siguranță nu e vina Primăriei, ale cărei firme prietene au făcut drumurile și străzile.

Cu siguranță nu e vina APA CTTA, care administrează sistemele de canalizare.

De vină e natura. Însă e vorba de natura umană. E vorba de oamenii care parazitează administrația și sistemul public ori firmele care se joacă de-a profitul prin bugete.

Nu natura, nu ploaia, nu instituțiile sau firmele în sine. Oamenii! Oamenii care formează tot acest aparat de muls banul public, ei sunt  cei responsabili. Cei care sunt de vină pentru ce se întâmplă!

Oamenii care ajung în Primărie pe pile și combinații, care mai apoi fac caiete de sarcini meșteșugite, astfel ca alți oameni din diferite firme prietene să ajungă, prin aceleași pile și combinații, să câștige contractele. Oamenii care semnează că lucrările au fost făcute bine și care fac plățile din care mai apoi se întoarce parandărătul către șeful X sau Y. Oamenii care parazitează APA CTTA, o firmă deținută de stat și ajunsă probabil cel mai mare cuib sinecuriști cu carnet de partid la nivel local.

Oamenii care ajung în posturi pe bază de pile, relații, nepotisme sau orice altceva în afară de competențe și meritocrație.

Nu instituțiile sunt de vină, ci oamenii care sunt în ele și care le conduc. Iar asta trebuie și poate fi schimbat, rapid. Ăsta ar fi primul pas.

După care, desigur, ar trebui cu toții să luăm un time-out din a ne bate joc de plantă. Asta dacă nu vrem să ajungem cu adevărat în situația în care, indiferent de instituții și oamenii care le formează și conduc, Natura să ne chiar pună în situații pentru care nu există soluție.

Publicată de Trifu Mircea pe Sâmbătă, 4 iulie 2020

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile