Mircea Trifu vrea să populeze lacul Iezer-Ighiel cu lostriță

Consilierul local Mircea Trifu anunță că a demarat o serie de discuții cu reprezentanții Direcției Silvice Alba în vederea populării lacului Iezerul Ighielului cu lostriță.

Ideea de populare a lacului Iezerul Ighielului cu lostriță i-a venit după ce a citit despre istoria locului în una din cărțile lui Paul Emil Decei, silvicultor, autor al mai multor cărți despre zonele montane, salmonicultură și susținător al implementării unor zone de protecție ecologică.

De altfel, consilierul local susține că Lacul Iezer – Ighiel este unul dintre puținele locuri în care, în trecut, s-a reușit aclimatizarea păstrăvului curcubeu.

În prezent, pescuitul este interzis în Lacul Iezer-Ighiel, acesta fiind populat în special cu clean, specie care ar fi dus la distrugerea ecosistemului din respectivul lac.

Mircea Trifu a anunțat că a discutat deja achiziția a aproximativ 50 de exemplare de lostriță, care să fie introduse în lac și că speră, ca prin intermediul unor donații, lacul să fie repopulat cu o cantitate mult mai mare de pește. De altfel, acesta speră ca, prin astfel de acțiuni, populația de clean să fie înlocuită cu speciile de lostriță și păstrăv curcubeu, specii mult mai potrivite pentru respectivul obiectiv.

Lacul Iezerul Ighiel este, încă din anul 2000, o rezervație naturală de tip mixt, inclusă în situl de importanță comunitară Trascău.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile