Vă scriu în numele Asociației Alba Iulia Infrastructură, dar mai ales în numele a mii de albaiulieni care locuiesc pe străzile încă nemodernizate ale orașului și se confruntă cu mai multe probleme legate de o „molimă” cumplită, pe care aș numi-o plastic „groapa, noroiul și lipsa energiei electrice”.

Medicamentul pentru gropile și noroiul de pe străzile nemodernizate ar fi ori o întreținere, respectiv o reprofilare cu o frecvență mai mare a acestor străzi ori o soluție intermediară, adică asfaltarea provizorie măcar a arterelor principale cum ar fi: str. ANA IPĂTESCU, str. NAZARET ILIT, str. ALCALA DE HENARES, str. Emil Racoviță, str. Baba Novac, str. Sliven, str. Alunului (cartier Pîclișa), străzile principale din Oarda de Sus, str Făgărașului, Tarniței sau Pădurii.

Evident că trebuie făcută o analiză și o prioritizare pentru asfaltarea provizorie și a altor străzi din „Dealul Furcilor”, zona „Dinamită”, „Alba-Micești”, în funcție de traficul care există pe aceste străzi și gradul de ocupare a lor. Asfaltarea provizorie a străzii Emil Racoviță până în cartierul Orizont și apoi până la strada Albac ar reprezenta o soluție pentru descongestionarea traficului infernal între Alba Iulia și cartierul Micești.

O a doua variantă în acest sens ar fi asfaltarea provizorie a străzii Alcala de Henares cu prelungire pâna în strada Albac.

Trebuie să știți că străzile acestea au fundație consistentă așa încât permit cu costuri reduse intervenția iar legea 50 din 1991 permite lipsa chiar și a autorizației pt. tipul acesta de lucrări deci costurile ar fi minime.

În ceea ce privește realizarea rețelelor de energie electrică, începând cu luna martie 2019, Primăria are la îndemână ordinul 36 al A.N.R.E. care vine în întâmpinarea beneficiarilor și obligă Electrica să susțină până la 80 la sută din investiții, ba mai mult, oferă posibilitatea cofinanțării de către locuitorii străzilor, acolo unde primăriile nu pot susține partea lor de investiție..

Revenind la problemele cu gropile și noroaiele de pe străzi, nu credeți că au trecut prea mulți ani de când transferăm sume fabuloase către proprietarii unor firme de construcții pentru niște lucrări făcute prost și mult prea scump??

D-le Paul Voicu, luați în calcul internalizarea acestor servicii de întreținere a străzilor nemodernizate.

Haideți să cumpărăm pentru primăria Alba Iulia, în acest sens, un autogreder, un cilindru compactor, ba chiar o stație de asfalt cu capacitate mai redusă. Dacă nu mai sunt bani trebuie să ne gândim și la o astfel de soluție, nu avem ce face. Beneficiarii, abonați la banii primăriei de zeci de ani, se vor mulțumi și cu profituri echivalente cu un hotel la doi ani nu cu două pe an ca și până acum.

În următorii 20 de ani dezvoltarea pe orizontală a orașului Alba Iulia va face ca nr. de km de drumuri nemodernizate să fie mereu în creștere, așa că pentru Primărie trebuie să fie o prioritate găsirea unei soluții clare pentru această problemă!

În încheiere vreau să vă asigur că Asociația „Alba Iulia Infrastructură” este un partener atât al cetătenilor cât și al primăriei pentru găsirea unor soluții eficiente și rapide de rezolvare a acestor probleme și vă rog să sprijinți proiectul de HCL inițiat de noi, cu regulamentul intervențiilor la infrastructura în domeniul public, proiect care stă de peste 4 luni, ascuns ilegal, prin sertarele unor colegi din aparatul de specialitate.

Trifu M. MIRCEA

Președinte al ” Asociației Alba Iulia Infrastructură” ,
Consilier local al ACȚIUNII NAȚIONALE ALBA- A.N.A.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare