Mircea Trifu: Acțiunea „FELINARUL”, ELOGIU adus incompetenței și indiferenței față de albaiulieni

În ultimii 25 de ani, Primăria Municipiului Alba Iulia și societățile de distribuție a tuturor utilităților efectiv și-au bătut joc de cei care au fost nevoiți să extindă pe banii lor rețele.

În proporție de 90 la sută, în toate cartierele dezvoltate după 1990, rețelele de utilități au fost finanțate de către proprietari.

Regiile de distribuție nu au asigurat nici măcar rețelele principale de canalizare, apă, gaz sau curent electric, ca să poată oamenii să se conecteze la ele.

Situația este la fel și în așa numita zonă de dezvoltare economică, zonă care în realitate nu are nici una din aceste utilități.

De la Partoș până la Șard și de la Pâclișa la Bărăbanț sau Oarda lucrurile stau identic atunci când vorbim de dezvoltarea infrastructurii orașului.

Practic nu există nici un calendar cu termene sau un plan pe termen mediu și lung de creștere a orașului.

Bezna minții  definește, în realitate,  „viziunea” celor care administrează  astăzi orașul.

Dacă nu schimbăm radical modul acesta de abordare, „Acțiunea Felinarul” din 10 ianuarie va deveni o zi de sărbătoare la Alba Iulia unde, în mod festiv, vom depune anual coroane în față la Electrica Distribuție.

10 ianuarie este doar începutul unor acțiuni de semnalizare a direcției greșite în care merge orașul.

Ne vom întâlni în fiecare luni la 12:00, în aceeași locație, și vom folosi sistemul pe care l-am folosit pentru realizarea pistei de atletism de la Stadionul Cetate. În prima săptămână am fost doar eu, împreună cu un prieten, iar în a V-a eram 200, lucru care a dus la aprobarea în bugetul local a sumei necesare execuției lucrării.

Am convingerea că și de data aceasta mecanismul patentat atunci va funcționa.

Mircea Trifu

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile