În urma controalelor făcute de ANPC, s-au găsit nenumărate nereguli la măştile de protecţie sanitară, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia. Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă. Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a precizat reprezentantul Guvernului Orban.

Ministerul Economiei va emite un ordin prin care cei care comercializează măşti de protecţie să precizeze dacă produsele puse în vânzare sunt neconforme.

Măsura vine la 9 luni de la debutul pandemiei în România, şi după ce peste 400.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus. Bilanţul românesc al pandemiei mai arată faptul că mai mult de 10.500 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza covid-19.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile