“Micul Patriot” din Alba, premiat la Concursul Internațional “Muzica ne poate uni” de la Pecica

Tudor Limbean, “Micul Patriot” din Alba, elev al Liceului de Muzică “Regina Maria” din Alba Iulia, a participat la Concursul Internațional de Interpretare de la Pecica, ediția a III-a, în județul Arad.

Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură “Doru Ioan Petescu” și a fost organizat de Primăria Orașului Pecica, Consiliul Local Pecica și Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, al Centrului Cultural Județean Arad, al Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin şi al Programului Naţional Cantus Mundi.

Scopul concursului este descoperirea, promovarea și ajutarea tinerelor talente din domeniul muzicii; extinderea şi aprofundarea relațiilor dintre copii, profesori, artiști, în sfera culturii și schimbului reciproc de inițiativă, prilej de bucurie, întâlnire; cunoaştere şi prietenie între participanţi; educarea elevilor în spiritul depistării, alegerii repertoriului, interpretării şi promovării valorilor autentice şi reale.

Alături de copii pecicani şi arădeni, pe scena Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” au urcat să cânte, vocal sau la un instrument, concurenți din Timiș, Bihor, Maramureș, Neamț sau Bucureşti, dar şi din Ungaria, Republica Moldova şi Spania.

Jurizarea celor peste 130 de copii și tineri participanți a fost făcută de specialiști din domeniu: profesor Silvia Cristina Maxim, profesor Dulcica Florea, dirijorul Dorin Frandeș şi profesor Ciprian Ilonca. Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin a acceptat şi în acest an să coordoneze juriul.

Coordonat de profesorul Sergiu Sandulache și profesorul de nai Trif Aurelian, “Micul Patriot” din Alba a concurat la categoria “Muzică patriotică” și “Muzică instrumentală”, unde cu ajutorul talentului său a strălucit pe scena Casei de Cultură “Doru Ioan Petescu” demonstrând că muzica unește și nu are hotare.

Tânărul cu care județul Alba și întreaga Românie se mândrește a reușit să convingă juriul că studiul la Liceul de Muzică “Regina” din Alba Iulia, completat cu activitatea de la Palatul Copiilor și talentul moștenit de la bunica sa sunt motive pentru care merită Premiul I la “Muzică patriotică”, Premiul I la “Muzică instrumentală” și două atenții speciale ale juriului.

Încă de la vârsta de 5 ani, “Micul Patriot” a câștigat o „căruță” de premii, în trecutul apropiat a fost premiat la festivalul „Sus pe Muntele din Jina” de primarul comunei din județul Sibiu.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile