Băi, dar ce nasol era pe vremea lui Hava, mai țineți minte? Oribil dom’le, oribil! Situația era atât de nasoală că aveam timp să ne ocupăm și de faptul că nenea acum europarlamentar se plimba cu mașina Poliției Locale în interes personal. Mare fraier și Hava, serios acum. Păi dacă ar fi lăsat și el orașul sub gunoaie cu lunile, păi mai băga cineva de seamă enormități din-alea cum că mergea cu mașina primăriei în interes personal ori că la 9 dimineața era la bazin și înota, în loc să fie în birou? Mai băga pe naiba! Uite, Pleașcă e om deștept, știe cum se face treaba. Cui dracu îi mai pasă că ăsta n-ajunge la birou înainte de 10:00 când toată ziua ne ține ocupați cu promisiuni și minciuni? Cine-și mai bate capul cu programul lui când orașul e sub gunoaie, când face reorganizări vrăjeală, când contractele merg cu dedicație și viteză, când în Primărie e plin de sinecuriști, când zero transparență, zero promisiuni onorate? Ar fi și culmea să ne batem capul cu astfel de probleme.

E chiar o pierdere de timp să vă spunem că mașinile și șoferii Primăriei sunt taxiuri de lux pentru prietenii lui Pleașcă. Adică ce, la câte rahaturi se petrec în mandatul lui Pleașcă, asta să fie problema, că deunăzi – zic sursele noastre – i-a dat mașină cu șofer unui fost viceprimar, cu fiică directoare de instituție publică, altfel apropiată lui Dumitrel, ca să meargă omul comod până la București?

Ce-i drept, Pleșa compensează cumva toate chestiile astea, pentru că merge de multe ori, în interes de serviciu, cu merțanul proprietate personală. Atât că merțanul nu-i proprietate personală, ci e al firmei pe care o deține. Or, fiind pe firmă, nu poate fi folosit legal decât în interesul companiei, că de-aia e luat pe firmă, de-aia îi plătește taxe, benzină și asigurare pe firmă, de-aia îl amortizează ca investiție. Dar cine să-și bată capul cu așa mici evaziuni fiscale demne de un găinar? Ce, numai așa, că omul încalcă legea? Haideți na! Sau poate că, cine știe, când se dă cu mașina firmei, în calitate de primar și în interes de serviciu, poate că o face și-n interesul firmei. Că deh, duduie firma de când s-a ales Pleașcă edil! Hai, că poate despre asta chiar o să vă povestim, că nu-i tocmai un mizilic precum faptul că mașinile Primăriei sunt taxiuri pentru prietenii cei șmecheri ai edilului.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile