„Metoda accidentul” a fost modificată de cei puși pe înșelarea persoanelor naive: „metoda covid-19” face din păcate victime, oamenii încă se lasă păcăliți de falșii binevoitori.

În după amiaza zilei de sâmbătă, 27 februarie, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2. Bărbatul i-a mai spus că nepotul are nevoie de un aparat, în valoare de 15 mii de euro, pentru a fi menținut în viață.

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune. În scurt timp, la ușa femeii s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Abia după ce a dat bunurile așa-zisului asistent femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor, a recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie modul de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte sub nici o formă să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Nu dați crezare binevoitorilor care vă sună și se oferă să vă ajute în diferite cazuri: rude accidentate sau îmbolnăvite care ar avea nevoie de ajutor financiar urgent! Sunați de urgență la poliție dacă primiți astfel de telefoane de la falșii binevoitori!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile