Ziua Mondială a Sănătății, marcată simbolic la data de 7 aprilie, ne găsește în acest an în plin „război” cu virusul Sars-Cov-2, un „război” greu, cu multe victime, dar din care cu siguranță vom ieși învingători.

Contextul în care sărbătorim în acest an Ziua Mondială a Sănătății ne face să ne dăm seama și mai bine decât altă dată cât de importanți sunt oamenii care stau în „tranșee”: medici, asistenți medicali, asistenți comunitari și școlari, infirmiere, personal din centrele de vaccinare.

„Cu siguranță este o perioadă grea pentru toată lumea dar cu încredere, speranță și recunoștință reciprocă putem izbândi. Suntem în punctul în care cred că putem spune „mult a fost, puțin a mai rămas”.

Ziua Mondială a Sănătății îmi oferă cel mai bun prilej să le mulțumesc sincer tuturor celor din linia întâi, tuturor celor care au înțeles să-și sacrifice timpul liber și uneori chiar propria sănătate pentru a veni în sprijinul semenilor lor”, a declarat Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății marcată în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. Ziua mondială a sănătăţii, marcată pentru prima dată în 1950, reprezintă un prilej pentru Organizația Mondială a Sănătății de a aduce în prim-plan subiecte specifice de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. În anul 2021, Ziua Mondială a Sănătății promovează mesajul „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă. Fără inechitate în sănătate”.

Biroul de Presă al DSP Alba

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Luni, 12 aprilie 2021, în județul Alba au fost prelucrate 627 de probe: 349 la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, respectiv 278 la Direcția de Sănătate Publică Alba. […]