Nu știm cum e prin alte țări, din acelea unde sinecura nu-i o chestie banală în administrație, însă la noi, odată intrat în „echipa câștigătoare”, toată familia devine mai deșteaptă, mai pregătită, mai bună de ocupat funcții. Suntem fix ca în bancul ăla cu Bulă și crocodilul care zboară, dar nu atinge înălțimi prea mari, pentru că, vedeți voi, „părinți deștepți, copii deștepți”. Așa e la noi.

Uite, deunăzi, madam Mihaela Albu, distinsa soție a prefectului Nicolae Albu, a ajuns adjunct la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Alba. Pentru că, desigur, era cea mai bună, cea mai bine pregătită, cea mai cea. La fel ca și soțul, care a ajuns Prefect pentru că era cel mai bun pentru post, fiind absolvent al celei mai penale universități din țară, bomba „Universitatea Europeană Drăgan” din Lugoj, unde a fost coleg cu Marcel Vela. Bașca, a fost și sindicalist la Poștă înainte, deci avea toate calitățile necesare să ajungă Prefect. Sigur, legenda spune că Dumitrel l-a ales pe Albu cu mânuța lui, impresionat fiind de modul în care, de câte ori Albu era în preajmă, n-avea nici o scamă pe sacou.

Revenind însă la doamna Mihaela Albu, trebuie spus că dânsa, și ea jurist, e un om bine pregătit. Până să meargă la APIA, era și ea, acolo, la juridic în Prefectură, că așa e cu echipa câștigătoare, se lucrează la stat în familie. Bașca, a fost chiar și prefect, pentru o scurtă vreme, în mandatul tehnocrat al lui Cioloș, că doar familia Albu e familia mai mult ca prefectă.

Ceea ce n-o să găsiți însă în CV-ul doamnei Mihaela Albu este că, înainte să urce pe culmile funcțiilor în stat, a mai candidat pentru niște posturi, gen director la DGASPC, unde însă a picat. De vreo două ori. Că mna, știți cum e, abia după ce ajungi în echipa câștigătoare te deștepți și devii inteligent, performant, profesionist desăvârșit, numai bun pentru un post de director, din-ăla cu salariu amețit.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
29 octombrie 2021 13:44

Pai Dumitrel l-a ales nu cu mana lui, ci cu indicatia data de papusarul lui. La fel ca Johannis, dupa pogorarea duhului sfant, i-a venit o idee nemaipomenita si a aparut in vis, Ciuca. In functiile astea nu hotaraste seful, ci papusarul lui.