Martorii lui E-ON

Poc-poc-poc! se aude în ușă. Deschidem și în fața ochilor ne crește un munte de om cu o față de copil uitat în stația de autobus.

Bună tsiua! Tsunt un repretsenant al E-ON. Tstiti că putetsi, când vine factura, tsă avetsi tsi factura la curent tsi la gaz pe aceiatși factură?

Bună ziua, zicem noi. Cu ce vă putem ajuta? Ce doriți?

Da, de la E-ON tsunt tsi dacă tstiți, ts-a tschimbat legitslatsia acum tși factura, poate să vină…

Da, da – zic eu de acolo – se liberalizează piața la gaz. Știu.

Da, vedetsi că tstiți. Tsi de acum, factura poate fi pe aceiatși factură tsi curent tsi gaz.

Bine mă, dar ce vreți, cu ce putem să vă ajutăm? Am înțeles asta, știu că se liberalizează piața de gaze și o să pot să cumpăr de la ce firmă vreau eu de acum înainte. De la orice firmă vinde, că au să apară firme mai multe. Și din-acelea mici, de apartament, care cumpără dintr-o parte și vând în alta…

Da, avetsi dreptate, dar tot E-ON e firma mamă…

A cui mamă mă? – întreb eu, în timp ce sărmanul munte de om cu față de copil și deficiență de vorbire încerca să-și repete poezia de salesman pe care, probabil, o repetase de la parter și până la etajul nouă.

Și îmi răspunde, instinctiv: Mama gazelor!

Ne-am blocat cu toții. S-a strigat bingo! Amicul lui, care era cât el de mare, dar n-avea legitimație cu E-ON la gât rămăsese blocat. Nouă ne venea să râdem de să scăpăm pisica din brațe.

Deci, nu vretsi tsă…

Nu, nu, mulțumim. E în regulă. La revedere. Și închidem ușa, fără să știm măcar ce naiba voia omul ăla se vândă, să informeze, să orice.

De acum înainte, cel puțin pentru câteva zile vom rămâne cu duma asta: A cui mamă mă? Mama gazelor!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile