Florin Roman, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost prins de jurnaliștii Libertatea cu cel puțin o parte din disertația de master plagiată. Inițial, Florin Roman își trecuse în CV o carte, despre care tot jurnaliștii Libertatea au scris că nu poate fi găsită nicăieri, nici la Biblioteca Națională și nici la Editura unde acesta spusese că a fost publicată. De altfel, deputatul Roman a declarat chiar el, în primă fază, că nu mai găsește cartea, ulterior revenind asupra subiectului și declarând că e vorba de o lucrare apărută într-o revistă. Care lucrare, ori revista, nu pot fi nici ele găsite nicăieri.

Cartea respectivă, din CV-ul lui Roman, ar fi fost singura lui legătură cu domeniul digitalizării, pe care îl coordonează din postura de ministru.

Florin Roman le-a trimis ziariștilor Libertatea zece pagini din lucrarea sa de master, zece pagini care au fost dovedite a fi plagiat integral, copiate cuvânt cu cuvânt, ba chiar cu greșeli cu tot, dintr-un suport de curs publicat cu ani înainte ca Roman să-și fi finalizat cercetarea științifică.

A urmat, desigur, un val de articole și reacții în mass-media, pe care Roman le-a catalogat drept dorința unei părți a presei de a-i găsi „nod în papură”. Ba mai mult, ministrul a declarat că n-ar fi vorba de un plagiat, din moment ce el a trecut în bibliografie titlul suportului de curs din care a copiat, adăugând că nu vrea să mai discute despre subiect, fiindcă e ocupat cu munca la PNRR.

I-am sunat pe câțiva dintre liderii PNL Alba, pentru a vedea cum comentează situația plagiatului lui Florin Roman.

Marius Hațegan și Florin Roman în campania din 2020.

Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia și vicepreședinte al Consiliului Județean Alba

Rep: Cum comentați situația lui Florin Roman și plagiatul de care e acuzat

Marius Hațegan: Nu știu, că nu am toate detaliile. Am văzut și eu ceva în presă, dar nu cred că eu sunt în măsură să comentez. Cred că ar trebui să vorbiți cu domnul președinte Dumitrel.

Rep: Am vorbit și cu dânsul. Încerc să aflu opinia mai multor lideri ai PNL Alba.

Marius Hațegan: Eu nu comentez.

Rep: Totuși, considerați că, dacă se dovedește plagiatul și în instanță, ar trebui luate măsuri la nivelul organizației?

Marius Hațegan: Dacă se dovedește în instanță o să discutăm, dar până acolo mai este.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
10 decembrie 2021 18:17

Ai si avut cu cine sa discuti, cu un tantalau pus pe urcat in functii ( de altfel ca si godacul Roman, asa se vede din poza). Asta habar nu are ce sa comenteze, ca nu a auzit de lucrari stiintifice acolo la Mihalt. Si vorba unui vechi PNL-ist , s-a dat jos din cursa de Mihalt la ora 10 si la 12 a fost uns sef la PNL ( cu mari sanse de a lua locul lui Dumitrel).Ce jeguri politce putem sa afisam, rusine.

trackback

[…] și ce spun despre situație și Ion Dumitrel, șeful CJ Alba și președinte PNL Alba, Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba și președinte PNL Alba Iulia, precum și Cornel Sandu, consilier local PNL și inspector școlar general al ISJ […]