Mai mulți politicieni care au făcut deplasarea până la Alba Iulia dar s-au pierdut în peisaj, fără să fie băgați în seamă de către mulțime, au întocmit o petiție prin care cer Primăriei Alba Iulia și Guvernului României reluarea zilei de 1 Decembrie.

Printre aceștia se numără Victor Ponta, Maria Grapini, Claudiu Răcuci sau alți parlamentari, aleși locali ori personalități care pur și simplu au trecut neobservați de către mulțime.

În petiția adresată Primăriei Alba Iulia, Guvernului României, OSCE, Consiliului Europeni, ONU, UNICEF, NATO și Comisiei de la Veneția, aceștia acuză un tratament discriminatoriu din partea autorităților, care nu doar că nu le-au asigurat un loc mai în față, pe un podium de pe care să fie văzuți și admirați de către mulțime, dar prezența lor în Cetatea Marii Uniri nu a fost îndeajuns mediatizată de către administrația locală.

Nu ieste normal cea ce s-antâmplat la Alba Iulea. Modul în care Primăria au organizeat serbările nu a fost deloc un aier de sărbătoare. Nu pot eu ca să vin de la Bruxel, în calitate de europarlamental, și ca să fiu primită ca o simplu nimeni. Ieste inadmisibil și de neadmis modul în care autoritățile iau tratat pe unii demnitari, care avem și noi demnitatea noastră – a scris Maria Grapini în motivarea petiției.

Pe de altă parte, fostul premier Victor Ponta a declarat că s-a simțit mândru să fie român, în ciuda faptului că prezența lui la Alba Iulia a fost ignorată de autorități. N-am avut pretenția să fiu așteptat cu covor roșu, vă dați seama. Dar mi s-ar fi părut normal să existe un minim protocol. Noroc că avem la Alba Iulia câția membri la noul nostru partid, care le-au explicat oamenilor, care îmi tot cereau să le mai aduc câte un rând de bere, că nu sînt chelner și că sunt Victor Ponta, fostul premier. Vreo doi chiar au cerut mai apoi să stau la o poză cu ei. A fost frumos, dar inacceptabil – a declarat fostul premier.

Petiția nemulțumiților urmează să fie discutată în Primărie, Parlament și forurile internaționale în zilele următoare.

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare