Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea la domiciliu/ în locaţia declarată timp de 14 zile.

De notat faptul că Marea Britanie nu se mai află pe această listă, așadar cetățenii veniți din Maria Britanie în România nu mai sunt nevoiți să stea în carantină (la domiciliu sau în alte locații) pentru 14 zile.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 20 din 15.03.2021 publicată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

Wallis and Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Estonia, Cehia, San Marino, Ungaria, Muntenegru, Iordania, Serbia, Seychelles, Curacao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franța, Uruguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia si Herțegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud*

Acestea sunt date publicate de ECDC joi 25 martie 2021 pentru perioada 7-21 martie 2021.

* urmare a detecției circulației in populația umana a unor variante de virus Sars-Cov-2 cu transmitere mai ridicată

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile