După cum bine știți, în urmă cu vreo săptămînă, o ceată de peneliști s-au deplasat la Bruxelles, la invitația lui Mircea Hava, să afle direct de la sursă despre UE, despre fonduri, despre naiba știe ce. În total, au fost vreo 60 de oameni, toți de pe la PNL, în mare parte primari, consilieri locali și șefulici pe la partid.

Vizitele astea nu-s nimic deosebit și fac parte din activitatea europarlamentarilor. Practic, în bugetul pe care-l primește fiecare europarlamentar există un purcoi de bani pentru astfel de vizite. Și fiecare europarlamentar organizează fel și fel de vizite, cu politicieni, oameni de cultură, ziariști și pe cine mai consideră el că ar fi bine să fie plimbat pînă la PE. Adică, toți cei vreo 60 de invitați au mers moca, pe banii Parlamentului European.

Vizita asta nu a avut nici o legătură cu instituțiile din care oamenii ăștia fac parte. Dar absolut niciuna. Și, cu toate astea, cu toate că avea totul asigurat de către Hava, din bugetul Parlamentului European, unii s-au gîndit că e bine să mai bage mîna și prin bugetele instituțiilor pe care le reprezintă. Practic, deși le-a fost asigurat pînă și transportul la București, cu un autocar, unii dintre aleși au preferat să-și facă delegații pentru deplasare pe la instituțiile în care activează. Ba chiar, o parte dintre ei, au mers cu o zi mai devreme și au venit cu o zi mai tîrziu, petrecînd cîte o noapte la București atît la plecare cît și la sosire.

Băieții din Primăria Alba Iulia – alde Voicu, Ignat, Tudorașcu și ceilalți au făcut fix așa. Și, ca și cînd vizita asta ar fi avut vreo legătură cu Primăria – deși NU A AVUT – au făcut și un raport de deplasare, pe care l-au atașat documentelor de la ședința de Consiliu Local de azi, cea extraordinară, dar pe care nici măcar nu l-au mai citit, că era în grabă. Asta așa, ca să parcă cumva că au reprezentat acolo, la Bruxelles, Primăria ori Consiliul Local, deși nu e cazul, și să poată prin urmare justifica cheltuirea unor bănuți publici. Căci, se pare, oamenii s-au simțit atît de bine încît nu le-a ajuns mîna întinsă de Hava și au mai ciupit și niște lovele ale instituțiilor pe care le reprezintă – nu însă și în cazul vizitei de la Bruxelles.

Și, ne zic niște păsărele, pe lîngă ceata din Primăria Alba Iulia, o grămadă de alți primari și consilieri și-au făcut delegații pentru București ori s-au folosit de banii instituțiilor publice în timpul vizitei la Bruxelles, una altfel cu caracter privat. Dar deh, așa e la noi.

P.S. Felicitări domnului Alin Ignat și alesei acestuia, care mîine fac nuntă! Casă de piatră! Și, bineînțeles, dacă ajunge și domnul Orban la ospăț – căci se aude că ar ajunge – sperăm ca darul să fie exact cel pe care domnul Ignat îl dorește, un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților, la București! Să fie bine!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile