Oarecum din întîmplare, am ajuns la evenimentul care a marcat 95 de ani de existență a Clubului de Fotbal Unirea Alba Iulia.

La Muzeul Principia din Cetate s-au adunat foști jucători ai clubului, foști antrenori și oameni implicați în clubul fanion al orașului. Club care astăzi, din păcate, trăiește mai mult din amintiri.

Au fost însă și o sumedenie de copii, îmbrăcați în echipament sportiv cu însemnele clubului, semn că deși prezentul e cam sumbru, există totuși viitor.

N-au lipsit, desigur, politicienii. Ăștia-s precum gîndacii, dai peste tot de ei.

S-au împărțit diplome, au fost omagiate personalitățile clubului și marii jucători sau antrenori care și-au început carierele de aici, de la Alba Iulia.

Într-o sală plină, nu neapărat potrivită pentru un asemenea eveniment, și mai dintre puzderia de copii și părinți, n-am reușit să văd mare lucru. Nici nu prea era posibil, de la aberanta mea înălțime de 1,72m. L-am ascultat însă, cu atenție și îngrijorare, pe amfitrionul evenimentului, un domn pe nume Horea Bărdaș. N-aș putea reproduce ce a zis exact, căci în timp ce el vorbea, prin mintea mea urlau niște întrebări: Cum a ajuns el amfitrion al evenimentului? De ce tocmai un politician căzut în dizgrație? De ce taman un fost turnător la securitate, dovedit de CNSAS? De ce tocmai un fost turnător la securitate care și-a tras și carnet de revoluționar? De ce tocmai un fost turnător la securitate, care și-a tras carnet de revoluționar și căruia Primăria condusă de prietenul lui, Mircea H, i-a dăruit, pentru că era revoluționar, un spațiu comercial și un hectar de teren în valoare de aproape 200.000 de euroi? De ce a trebuit, totuși, să piardă Bayen Munchen calificarea?

Altfel, pe lîngă evenimentul în sine, Muzeul Principia găzduiește și o expoziție foto dedicată Clubului Unirea Alba Iulia, pe care merită să o vedeți. Căci sînt, în acea expoziție, poze cu oameni care au cunoscut gloria sportivă reprezentînd orașul ăsta. Și ei, sportivii, fie că au reușit să facă mare performanță, fie că doar s-au dedicat unui club și oraș, merită omagiați.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare