Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 161 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 63 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 113 mijloace de transport, din care 39 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.100 persoane și au fost făcute verificări la 78 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 63 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 246 de persoane, au fost verificate 132 de autovehicule și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Autoritățile reamintesc faptul că scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu covid-19.

Poliția recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

1 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile