ITM Alba nu a constatat nereguli, în cadrul controlului efectuat la RER Vest, ca urmare a protestului spontan al unor angajați RER Vest

În urma protestului spontan declanșat de o parte dintre salariații unității, nemulțumiți de drepturile salariale acordate, inspectorii de muncă din cadrul ITM Alba au procedat la verificarea aspectelor sesizate, fiind constatate următoarele aspecte:

SC RER VEST  SA, cu sediul în localitatea Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr.79, jud. Bihor, are punct de lucru autorizat în loc. Tărtăria, str. Principală, nr.1 A și desfășoară activitatea de “ Colectarea deșeurilor nepericuloase” cod CAEN 3811.

La punctul de lucru verificat desfășoară activitate  un număr de 51 salariați încadrați în muncă în baza contractelor individuale de muncă cu normă întreagă 8 ore/zi încheiate în forma scrisă, înregistrate și transmise în termenul legal, în registrul general de evidență al salariaților în format electronic.

Salariile sunt negociate la data încheierii contractului individual de muncă cu garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, iar pe parcursul derulării acestuia, salariile sunt renegociate, în funcție de performanțele individuale  ale fiecărui salariat.

În timpul controlului inspectorii de muncă au avut discuții cu toți salariații aflați în activitate la punctul de lucru, constatându-se faptul că a fost aplanat conflictul de muncă, aceștia declarându-se mulțumiți de nivelul salarizării, de condițiile de muncă din unitate, precizând faptul că au beneficiat de acordarea de prime/cadouri pentru vaccinare și pentru Sfântul Nicolae.

În data de 05.01.2022 angajatorul a dispus încetarea contractelor individuale de muncă în cazul a 5 salariați în temeiul art. 31 alin.3 din Codul Muncii (pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia) .

Toate documentele care au stat la baza verificării, respectiv fișele de identificare completate de către salariați au fost remise spre valorificare la Inspectoratul  Teritorial de Muncă Bihor, în vederea finalizării controlului la sediul social al unității.

Inspector şef,

Calman Gabor Zsolt

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile