Istoria posturilor cu dedicație merge mai departe. Cine este noul consilier personal al primarului Pleșa

Între sutele de mii de mari realizări, călărite de alte sute de mii de promisiuni, în tot acest nesfârșit proces de super realizări și ridicat Alba Iulia pe noi culme ale progresului, primarul Pleașcă, iată, găsește timp și să vadă puțin de el. Mă rog, de el dar tot de oraș, că așa e el, Pleșa, un om care și când respiră, respiră pentru oraș.

Așadar, fiți atenți. În urmă cu ceva luni, echipa cea specială de consilieri personali ai edilului a crescut de la 4 la 6. Atunci a fost adus Cosmin Bercu, avocatul acela care-i punea la punct pe polițiștii locali, pentru că, ce să vezi, și-au permis nesimțiții să-l amendeze tocmai pe el, PE EL!, pentru că staționase pe trecerea de pietoni.

Ei bine, între timp domnul Bercu și-a dat demisia. Pentru că vrea să privească liber spre alte orizonturi, pe la Barou. De fapt, zic niște surse de-ale noastre, omul a plecat pentru că nu voia să fie părtaș la haosul juridic în care se scaldă Pleșa.

Înainte de Bercu fusese demisionat și Dogar, marele sanchi expert userist în fonduri, care era așa un biznisman de succes că n-a făcut din toate firmele și proiectele cât făcea din salariu. Că, deh, avea omul 18.000 pe lună în postul de consilier.

Ei, bine, pe locul lui Bercu, sau pe un loc, acolo, Pleșa a adus iar pe cineva care, suntem siguri, va face să curgă și mai mult lapte din borcanul cu miere și promisiuni.

Raluca Krisbai, noul consilier personal al Primarului Pleșa

Noul consilier al Primarului, pe probleme de… mă rog, pe probleme de primar, este Raluca Krisbai. Ah, gata, că între timp am aflat, Raluca îl va consilia pe Pleșa în materie de relații internaționale. I shit you not! Băi, pe undeva e normal, doar Pleșa e lider planetar, merge prin străinătate, pe la ambasada Rusiei, la fabrici de capace ale unor investitori imaginari în Austria, la plimbat geanta și înfrățit orașul în Muntenegru, la chestii importante în Elveția și unde dracu nu mai merge omul, că e genul ăla de nici hartă nu-i trebuie când pleacă undeva.

Raluca Krisbai este fiica propriei mame, Ileana Krisbai, fostă șefă de serviciu în Primărie și unul dintre oamenii apropiați ai vechii stăpâniri, Paul Voicu & Mircea Hava. Plus Pleșa, desigur, că doar nu-i cazul să uităm că, înainte să joace dansul ăsta al userismului plin de principii, Pleșa umbla cu mucii liberalismului pe la nas, de mână cu vechea conducere, că doa era ș el viceprimar.

De numele Ilenei Krisbai se leagă celebrele contracte de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, pe care Primăria le derula cu Coral Impex, firma deținută de Alexandru Badea și implicată într-o sumedenie de dosare pe la DNA. De altfel, băieții de la DNA făcuseră și pe la Primăria Alba niște verificări și controale, doar că fuseseră așa de inopinate că n-a ieșit mare brânză din ele.

Până să ajungă, wow, much wow!, consilier al lui Pleșa pe probleme de relații internaționale, Raluca Krisbai mai fusese înșurubată, o vreme, în bugetul Primăriei, de către cei din vechea administrație. Pe vremea când Nicolaie Moldovan, omul cu doctorat în studiul solurilor agricole, era city manager. Adică, Raluca mai activase  prin biroul de turism, acel teribil birou pe unde au lucrat numai personalități și care a produs, în general, rezultate superbe. În conturile celor care au activat pe acolo, desigur.

Acum, probabil că Raluca este un bun specialist în relații internaționale și tocmai pregătirea asta în relații internaționale a recomandat-o pentru post, nicidecum relațiile familiei cu Primăria, că doar nu-i ca și când Pleșa a acceptat ori acceptă sinecuri, pile, șmecherii și alte cele. Doar se vede clar de prin linkurile din textul ăsta. Numai că, dacă ne întrebați pe noi, relațiile astea externe pe care le vizează Pleșa țin mai degrabă de relațiile dintre el și PNL, pe care le vrea reîncălzite. Însă, despre astea, despre alți mulți bani zburați cu dedicație spre PNL, plus multe alte combinații, o să vă mai zicem în următoarea perioadă.

4.6 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile