Ionuț Horșa (USR): Campanie electorală în fiecare an

Cei drept n-ar fi rău deloc să avem campanie electorală în fiecare an. Am avea garanția că măcar de dragul alegerilor, cei de la putere ar mai misca lucrurile, ar mai iniția ceva proiecte, ar încerca să facă cu adevărat ceva palpabil. De mai bine de 2 luni, actuala guvernare locală se întrece în a inaugura pe repede înainte vechi proiecte începute de mai bine de 3 ani (vezi cazul Pasajului din cetate – din care, după nici o lună, încep să se desprindă bucăți de gresie), să sponsorizeze echipe legendare rămase însă fără cruciala perspectivă de viitor, concerte și spectacole, ștranduri municipale.
Cred că până în campania propriu-zisă Alba Iulia va avea sigur și sală polivalentă, aeoroport sau de ce nu, port la Mureș (asta ar rezolva și problema podului🌉 mereu în reconsolidare, am trece Mureșul cu feribotul). Dar lăsând gluma la o parte, perioada alegerilor scoate guvernanții în stradă, alături de cetățeni, îi provoacă să coboare alături de cei pe care ar trebui să îi reprezinte. Marele câștig pentru oameni este că pot să își spună nemulțumirile, ofurile, problemele și dincolo de veșnica dezamăgire au șansa să spere, să simtă că se pot implica. Cred că ai face pe oameni să perceapă faptul că sunt partea cea mai importantă din acest sistem administrativ, că ei sunt cei care pot schimba și pot face lucrurile să se miște, este cel mai important lucru pe care ar trebui să il facă un bun administrator al unei comunități.
Spun acest lucru pentru ca din 2018 sunt mereu în stradă👫, alături de colegii din USR+ și ascultăm vocea cetățeanului, le ascultăm oamenilor răgnetul că nu mai au nevoie de Penali în funcții publice, că sunt sătui de piloși, și de funcționari ce nu își fac treaba, că nu îi ascultă nimeni, că se face totul fără perspectivă, fără viitor.
Nu promitem, ci spunem ce vom face. Vom găsi toate modalitățile posibile prin care putem aduce cetățeanul aproape de administație, fie prin proiecte gen administrție participativă, fie prin focus grupuri și întâlniri cu reprezentanții cartierelor👨‍👨‍👧‍👧 (direct în cartierele vizate), platforme IT centralizate la nivel de municipiu prin care cetățeanul să comunice mult mai ușor cu instituțiile publice.
Vom începe cu rezolvarea problemelor ce ard de mulți ani în municipiu:
– Infrastructura – (rețeaua de canalizare, rețele de utilități, drumuri). Este esențial pentru dezvoltarea unui oraș consolidarea și dezvoltarea infrastructurii, pe acest fundament putându-se atrage investitori🏭, iar acest lucru ducând la înmulțirea locurilor de muncă și inevitabil la creșterea nivelul de trai.
– Educația – cum s-ar putea întoarce tinerele mămici în câmpul muncii dacă nu au unde să își ducă copiii? Preocuparea și stresul lor, an de an, este să reușească să prindă un loc la o creșă sau la una din puținele grădinițe🏫 de stat care există în Alba Iulia. Se tot promite de ani buni că se vor dezvolta astfel de instituții dar au preferat să investească bani aiurea în fel și fel de construcții fără rost, când vedem cum în mediul privat se ridică grădinițe în mai puțin de un an. Sprijinarea reală a școlilor cu profil tehnic si profesional👷, a școlilor de arte și meserii pentru a creea forță de muncă reală, orientată în special spre deservirea firmelor de pe aria județului. Haideți să încercăm să creștem o generație de tineri pregătiți profesional și pe care să-i integrăm în business-urile locale, să-i ținem acasă pentru că și aici vor putea avea un viitor.
– Curățenie și sănătate pentru cetățeni – Dacă nu rezolvăm problema gunoiului multe vor fi în zadar. E nevoie ca acesta să aibă în primul rând o zonă clară de depozitare, apoi trebuie implementate pubele subterane, pentru reducerea mirosului, a inesteticului dar mai ales pentru reducerea focarelor de infecții. Iar nu în ultimul rând trebuie inițiate proiecte de reciclare selectivă corectă♻️ (nu ca acum – saci separați la cetățean – depozitare la comun), măcar construirea unor puncte de colectare selectivă, sprijinarea afacerilor ce folosesc materie primă reciclată etc.
Sunt multe lucruri ce trebuie repuse în funcțiune dar vreau să cred că a rezolva prima dată lucrurile importante și vitale pentru oraș (chiar dacă nu vor fi vizibile la fel precum un concert cu Smiley în cetate) va fi o direcție ce va da rezultate. Trebuie să începem să gândim punctual și în perspectivă📈. Să facem lucrurile corect și profesional și să transmitem acest lucru tuturor care lucrează în și pentru administrație că doar prin muncă și profesionalism vom putea progresa.

Ionuț Horșa, candidat USR-PLUS pentru Consiliul Local Alba Iulia

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile