Președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge în integralitate remanierea guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă. Conform declarațiilor făcute de Iohannis, propunerile premierului sunt ”inacceptabile” iar Guvernul are nevoie, în prezent, de o nouă confirmare în Parlament, în condițiile în care ALDE a părăsit coaliția de guvernare.

Iohannis a mai susținut că, în cazul în care PSD nu reușește să adune suficiente voturi pentru a susține un nou Guvern, partidele de opoziție – toate partidele de opoziție – trebuie să dea dovadă de un comportament rezonabil în caz de criză. Acesta a mai subliniat că, în cazul în care PSD nu reușește să obțină o majoritate în parlament, există suficiente soluții corecte, democratice și constituționale astfel încât România să nu intre într-o criză profundă.

Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul guvern și care să oprească dezastrul actual. Partidele de opoziție – toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză – a mai declarat Iohannis.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile