Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate duminică seara, că Guvernul ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al tragediei de la Caracal.

Iohannis a cerut alianței PSD – ALDE abrogarea imediată a modificărilor aduse la codurile penale și la legile justiției, amenințând că, în caz contrar, după alegeri va strânge o nouă majoritate care să facă aceste lucruri.

Șeful statului a mai afirmat că instituțiile statului român nu au reușit să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață, și a subliniat faptul că persoanele responsabile trebuie aspru sancționate.

Sunt alături de familiile îndurerate ale victimelor tragediei de la Caracal. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. Există soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete și le voi prezenta la CSAT. Problema reală este că, dincolo de această criză, statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD în ultimii ani, care a avut ca prioritate călcarea în picioare a justiției. De aceea, cer Guvernului abrogarea modificărilor legislative aduse legilor justiției și codurilor penale. Este, de fapt, ceea ce cer și românii, afectați de efectele cumplite ale incompetenței și corupției PSD. Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta. Statul român poate proteja cetățeanul dacă este eliberat de incompetență, de clientelism, de corupție și de aroganță! –  a mai postat președintele pe pagina sa de facebook.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare