În cadrul unei conferințe de presă, Ioan Lazăr, liderul organizației județene a ALDE Alba și-a manifestat dezamăgirea față de politicile fostului guvern PSD și a ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la ajutorarea micilor întreprinzători.

Lazăr a declarat că mult trâmbițatul proiect al abatoarelor mobile, care ar fi trebuit să vină în sprijinul micilor fermieri, în special din zonele montane, a fost un mod prin care Guvernul și liderii PSD și-au făcut imagine, după care întregul proiect a fost abandonat.

Liderul ALDE, care deține și o fermă de vite pentru carne, a declarat că a fost unul dintre primii care au scris un proiect pentru un astfel de abator mobil, însă ulterior a aflat că niciunul dintre proiectele depuse nu vor primi finanțare. Lazăr a declarat că atât el cât și alți fermieri au cheltuit bani cu aceste proiecte și au așteptat ca ele să fie puse în practică, prin intermediul Guvernului și al AFIR, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că nu au existat linii de finanțare europeană.

În acest context, Lazăr consideră că e de datoria Guvernului actual, să preia aceste proiecte și eventual să găsească o soluție prin care să finanțeze astfel de proiecte din fonduri de la Bugetul de Stat, să nu mai așteptăm și să ne bazăm doar pe fondurile europene. De asemenea, Lazăr și-a manifestat speranța că actualul Guvern se va apleca mai mult asupra nevoilor micilor fermieri, care trebuie încurajați la fel de mult ca și marii producători, dacă nu chiar mai mult.

Liderul ALDE Alba a declarat că nu se va feri să critice actualul Guvern PNL, așa cum nu s-a ferit să critice nici fostul guvern, din care ALDE făcea parte, atunci când situația a impus-o.

Ioan Lazar spera la un mai mare sprijin din partea Guvernului pentru micii fermieri

Publicată de abnews.ro pe Vineri, 6 decembrie 2019

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile