Ioan Dîrzu: Bilanțul guvernării în anul Centenarului: 4,5% creștere economică și 245,2 miliarde de lei venituri încasate de ANAF

După prezentarea propriului raport de activitate parlamentară, vin în fața cetățenilor cu sinteza bilanțului guvernării social-democrate din 2018. A fost un an în care am muncit cot la cot, Guvern și Parlament, pentru a duce la îndeplinire Programul de guvernare, fiind primul guvern din perioada postdecembristă care a proiectat și implementează la punct și virgulă un astfel de program.

România închide anul 2018 cu:
1. o creștere economică de 4,5%;

  1. finanțe publice sustenabile și deficit bugetar de doar 2,92% din PIB;
  2. datorie guvernamentală în scădere – 34,9% din PIB;
  3. inflație la nivel minim istoric;
  4. peste 100.000 noi locuri de muncă;
  5. cel mai mare număr de angajați din ultimii 30 de ani – peste 6,5 milioane de contracte de muncă active;
  6. creșterea consistentă a salariilor, pensiilor și a puterii de cumpărare;
  7. Veniturile colectate de ANAF au fost de 245,2 miliarde de lei – nivel record – mai mare cu 15,3% față de anul trecut;
  8. România a redevenit Grânarul Europei și un mare jucător în domeniul exporturilor agricole;
  9. 2,8 miliarde euro subvenții plătite în total pentru campania agricolă din 2017 și 1,7 miliarde euro subvenții plătite în avans pentru campania agricolă din 2018 (cu peste 200 milioane euro mai mult față de aceeași perioadă din 2017).

De la 1 ianuarie 2019, bugetarii vor primi:

  1. Salarii mai mari;
  2. Salariul minim pe economie a crescut de la 1900 lei la 2080 lei;
  3. Persoanele cu studii superioare care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor vor primi minimum 2350 lei lunar.
  4. Vouchere de vacanță;
  5. Indemnizații de hrană;

În ciuda criticilor opoziției, am rămas serioși și consecvenți, am îndeplinit tot ce am promis pentru acest an iar clasamentele internaționale privind sustenabilitatea creșterii economice, a PIB-ului și a nivelului de trai ne-au confirmat munca. Toate acestea au fost posibile datorită unei viziuni integrate, a unei echipe performante și a unor români de bună-credință.

Guvernul PSD- ALDE condus de premierul Viorica Dăncilă este un guvern responsabil, care respectă românii și România, un guvern care își respectă toate promisiunile din programul de guvernare!

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile