Procesarea și prelucrarea laptelui produs în zonele montane a fost și este o temă asupra căreia deputatul PSD Ioan Dîrzu insistă de ani de zile. Încă din mandatul trecut, acesta anunța centre mobile de colectare a laptelui produs în Apuseni precum și alte măsuri care să vină în sprijinul agricultorilor. Astăzi, acesta a revenit cu un nou anunț, postat pe pagina de socializare:

Legea privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană, a fost promulgată.
Prin această lege se aprobă Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/ sau prelucrare a laptelui în zona montană, începând cu anul 2018, care are ca obiect facilitarea accesului la finanţare în vederea realizării de investiţii pentru înfiinţarea centrelor. Prin program se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/ beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale realizării de centre de colectare a laptelui în zona montană.
Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20% cu condiţia ca ajutorul maxim combinat să nu depăşească 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei pentru:
– tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în program;
– investiţiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice;
– cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii 566/2004 – 
a scris deputatul Ioan Dîrzu pe pagina sa de facebook.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare