Marți, 15 Martie 2016 16:59

Shopping cu Primăria. Vine campaaaania și vrem a copiaaaa! Cu Tipo-Rex

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Hai că prea ne-am culcat pe o ureche în ultima vreme, de au ajuns băieții din Primăria Alba Iulia să se joace prin buget ca Hava Vodă prin lobodă.
Așa că, iată, am decis să recuperăm puțin din timpul pierdut și să vă stricăm deranjul cu diversele cumpărături, mai mult sau mai puțin inutile, făcute de iubita noastră administrație publică.

Ei, și cum să reluăm noi tradiția povestirilor despre bișnița cu bani publici, dacă nu cu o mult iubită și premiată cu contracte firmă din Alba Iulia, Tipo-Rex SRL, deținută de familia Ciucă?

Pe 1 februarie, o zi cu soare arzător de bani publici, responsabilul de shopping din Primăria Alba Iulia a decis să transfere în conturile TipoRex SRL suma de 45.650 lei. Achiziție directă, offline, ca să fie bine, să nu fie rău, că binele înfrînge. Suma asta de bani reprezintă servicii de închiriere a 5 copiatoare și service pentru alte 7 copiatoare.

Anul trecut, prin martie, cum scriam noi aici, Primăria mai băga în fundul conturilor Tipo-Rex 100.000 de lei pentru tonnere, accesorii de birou și articole mărunte de birou. După ce tot de la Tipo-Rex cumpăraseră o multifuncțională la cel puțin dublu preț decît ar fi putut să o ia de la orice alt magazin. Achiziții directe, normal. Și astea-s doar cele cîteva de care ne-am amintit pe moment.

Desigur, pe lîngă ce au luat de la TipoRex, oamenii au mai luat și alte copiatoare și multifuncționale și aparatură și naiba să le ia, că ai zice că oamenii ăștia din primărie mănîncă aparatură, nu alta. Ori că, de fapt, Primăria Alba Iulia e centrul secret al grupului de cercetători britanici, caz în care, da, înțelegem ce-i cu tot shoppingul ăsta.

Dar, mai departe de aceste dubioase, să nu zicem nașpa, achiziții directe, care nu-s decît niște bani dați cu dedicație unor firme cu care lucrează și partidele ce dau administrației oamenii ce o formează, ce naiba face Primăria cu atîtea copiatoare? Că doar nu s-au oprit din a da alte căruțe cu bani unor tipografii ziar ori tipografii simple, pentru fel și fel de pliante și afișe cu care să ilustreze și justifice toate minunatele și sublim-inutilele evenimente și chestii pe care le organizează.

 

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper