Duminică, 19 Aprilie 2015 13:25

La cumparaturi cu Primaria Alba Iulia. Sa tragem in piept aerul istoriei, cu buget cu tot

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Curios lucru, dar Primăria Alba Iulia nu a primit nici anul ăsta vreun premiu la salonul de inventică de la Geneva. Și asta cu toate că oamenii lui Hava au patentat cea mai eficientă mașină de tocat fonduri europene fără rezultat. Dintr-o singură lovitură, argații Primarelui Hava reușesc să atribuie, în mod direct, contracte prin care banii veniți de la UE prin diverse proiecte anapoda dispar mai ceva ca porumbeii în jobenului unui magician.
Respiră Aerul Istoriei e un astfel de proiect în care albaiulienii - vezi Doamne - trag istorie pe nas, în timp ce municipalitatea îi trage în piept iar niște bugetofagi de serviciu trag pe nas, și mai ales în conturi, lovelele publice.
SC Heraldist Europe SRL, o firmă teribilă și degrabă păpătoare de fonduri publice, a reușit performanța de a se lipi la contracte pe bandă rulantă. După ce au făcut logo-ul orașului, oamenii stimabilului domn Adrian Docea - acest mîna grebă se făcu, cu care Hava face curățenie în buget - au început să încaseze contracte mai ceva ca Bute în meciul cu Froch. Despre cum s-au lipit la fel și fel de contracte de consultanță, în același proiect în care s-a făcut și blogul ăla turistic, în care Primarele Hava a aruncat vreo 20.000 de euroi, am mai scris noi aici.
Ei bine, aceeași firmă, a năsătulului de fonduri publice Adrian Docea, a mai luat în vara trecută încă 31.222 lei, pentru realizarea unui “plan local de acțiuni în cadrul proiectului Innovative Place Brand Management - City Logo”. Adică, o altă frecție la piciorul de lemn al plătitorului de taxe, în urma căruia albaiulienii s-au ales cu praful de pe toba mare.
După care, odată rezolvată problema cu planul local de acțiuni, oamenii s-au pus pe făcut studii și analize. Normal, în cadrul altui contract, și ăsta dat prin atribuire directă, în valoare de 43.710 lei. Adică, de ăștia 10.000 de euroi, Docea a făcut el niște analize și studii, în urma cărora a întocmit un manual de branding în cadrul proiectului Respiră Aerul Istoriei. Că vorba aia, nu poți respira istorie așa, doar prin inspir și expir, ca prostul. Trebuie un manual de instrucțiuni, că doar proiectul ăsta e un fel de cutie cu icre de manciuria, care nu se servesc cu ceapă și brînză de vaci.
Ei, și dacă tot se înarmase Primăria cu manualul ăsta, au mai aruncat și 12.000 de lei unui blogăr, Andrei Dobra pe numele său. Adicălea, oamenii au promovat, probabil, pe blogul Makavelis.com, deținut de acest ilustru celebruobscur, proiectul Respiră Aerul Istoriei. Că, deh, între cinci labe de texte despre de ce nu merge omul la întîlnirea de zece ani, Hillary Clinton, sexplinations și alte chestii lipsite de haz, merg și niște texte de promovare a respiratului de aer istoric.
Deci, domnii din Primărie, în loc de Respiră Aerul Istoriei, n-ați vrea să respirați voi niște prenandez? Așa, suficient cît să ajungeți, cu toții, istorie.

{fcomment}

Comentarii   

0 #1 eu? 20-04-2015 11:12
andrei dobra 12000 RON????? Pai baiatul asta nu merita nici macar suma de dupa zecimala la cat de plan ii este creierul mic. Unu dintre cei 4 bloggeri trepanati, lipsiti de exercitiul limbii romane, dar plini de experienta sarutului partilor nearse de soare ale focii. Si dupa cum se stie, foca sta mult la soare:)
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper