Luni, 28 Martie 2016 20:56

La Alba avea-vom groapă de gunoi, în mandatul doi plus doi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Anul trecut, băieții și fetele din Consiliul Județean Alba ne anunțau, cu lacrimi de crocozaur în ochii umezi, că mult visata rampă ecologică, la care tot meștereau de ani de zile, nu va fi fost gata în termenul prevăzut. Care termen oricum fusese prelungit și re-prelungit.
Precum o lebădă neagră cu ochii verzi, Dan Popescu - aceast priceputeam în toate, pe care pămîntul îl suportă ca pe o o fatalitate, c-așa vrea mușchiul lui Dumitrel - ne explica normalul impotenței Consiliului Județean. El, managerul de proiect, care e încă manager al proiectului, și are să fie manager al proiectului, n-are nenicule nici o responsabilitate. De vină, firește, e situația în sine. Sau vremea nefavorabilă. Ori, naiba știe, proiectul ăsta în care se toacă niște zeci de milioane de euroi s-o fi născut într-o zodie stupidă. Ceva nu e în regulă, dar cu siguranță nu la CJ e problema. Ori poate că așa arată normalul și noi, muritorii de rînd, nu înțelegem lucrurile. Da’, chiar și-așa, pînă la urmă ce mai contează? Ne-am obișnuit deja cu prețurile mai mari pentru colectarea deșeurilor. Ducem gunoi în Sibiu, în Teleorman și în China. Nu contează. Important e că se lucrează. Și dacă se lucrează, nu trebuie să-i oprim pe oameni din muncă, să le stricăm cumva deranjul. Trebuie, sîntem obligați chiar, să-i mai votăm o tură, să poată oamenii termina cu groapa aia ecologică. Chiar și numai pentru asta mai trebuie aleși și păstrați în funcții oamenii de la Consiliul Județean. Că doar ei, chiar și așa încet spre deloc, vor să facă bine. Să fie bine la oameni.

Dar, hai să vă zicem, fix de la Consiliul Județean citire, care mai e situația cu rampa asta ecologică, pentru care s-au pus la bătaie 84.154.914 lei. Fără TVA și fără eventuale cheltuieli diverse și neprevăzute.
Ei bine, stadiul fizic al lucrărilor stă cam așa: depozitul de deșeuri ecologic (inclusiv obiectivele aferente: clădire, drumuri, căi de acces, instalații levigat, etc) e terminat în proporție de 65%.
În ce privește stația de sortare și stația de tratare mecano-biologică, progresul s-a oprit la 21%.
Adică, per total, luat la pachet, stadiul fizic al lucrărilor este de 35%. S-a înțeles? 35%! Așa zice CJ.

În mod normal treaba ar fi trebuit finalizată pînă acum. Dar, după întîrizeri și întîrzieri la întîrzieri, s-a decis ca un nou termen să fie 30 iunie. Asta după ce conducerea Consiliului Județean împreună cu inginerul desemnat să supervizeze lucrările au decis să aprobe încă o extensie de 57 de zile. Că așa ceruse constructorul, că probleme, că modificare la schimbare, că proiect tehnic, știți voi, de-astea complicate, de numai Dan Popescu și cu Ion Dumitrel înțeleg. Și inginerul ăla supervizor.
Bașca, mai zice tot CJ, antreprenorul ar vrea o prelungire și mai mare, pînă la 31 august. Că probleme, că clarificări, că modificări de soluții tehnice, că bla bla.

Și asta în condițiile în care, cum zic chiar ei, treaba e finalizată în proporție de 35%. O treime tati, o treime. După atîta timp petrecut să termine o treime, acum ar vrea ca în iunie, sau hai în august, să termine tot. Hă hă hă! Băi, da’ ne leși? Pe cît facem pariu că au să amîne amînarea și să întîrzie cu întîrzierea. Justificat, că doar proiect, soluție tehnică, apă, vreme nefavorabilă, berbec în Marte retrograd, plm. Iar gunoaiele din Alba au să fie duse în continuare pe la alte rampe ecologice, în alte județe. Pe banii fraierilor plătitori de taxe.

Antreprenor, în treaba asta, și cîștigător al celor mai 20 de milioane de euroi, e asocierea SC Porr Construc SRL - Porr Bau Gmbh - Entsorga Italia Spa. Niște serioși.


Mai departe de rampa în sine, există și două stații de transfer deșeuri, la Tărtăria și Blaj. Ambele în lucru. În proces de execuție și în curs de finalizare, cum frumos ar zice Managerul proiectului, deosebitul domn Dan Popescu.
În cazul ăstora treaba e ceva mai roz. Contractul are o valoare de 12.669.881 lei, plus TVA și chestii neprevăzute, și a fost atribuit de SC Hidroconstrucția SA și Iridex Grup Construcții SA - Argif proiect SRL. Astea ar trebui să fie gata peste o săptămînă și sînt finalizate în proporție de 93%.

Ah, știați oare că Iridex e o firmă apropiată de Dan Voiculescu? Că e deținută - majoritatea acțiunilor - de către fostul senator PC, Corneliu Pascu, și că la ea mai e acționar și Doina Croitoru, mama lui Fizz (ăla de recita rap îmbrăcat în blănuri de șinșilă)? Eh, chiar ei sînt.

Dar nu asta e important. Mai important e că nimeni nu-și asumă acest minunat failure to deliver. Că nu Dumitrel, nu Popescu și nu oamenii ce iau bani căcălău pentru a duce la bun sfîrșit proiectul ăsta sînt de vină. Că e de vină vremea, astrele sau te miri ce.

Și că fraierii din Alba vor continua să plătească colectarea deșeurilor la niște prețuri mai mari decît ar fi plătit dacă băieții din CJ Alba și-ar fi făcut treaba. Și încă vor mai plăti multă vreme, căci și de-ar fi să-l zidească Ion Dumitrel pe Florin Roman în rampa ecologică, fix ca Manole pe Ana, și lucrările ar fi finalizate peste noapte, va mai trece o grămadă de vreme pînă se va face licitație pentru angajarea unui operator. Așa că tare mi-e că încă un mandat de patru ani nu-i suficient pentru ca aceste modele de competență să termine odată cu rampa aia ecologică.

Comentarii   

0 #3 Anemonalove 19-07-2017 10:01
Hi guys! Who wants to chat with me? I'm live at HotBabesCams.com,
we can chat, you can watch me live for free, my nickname is Anemonalove , here is my pic:


https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Citat
0 #2 Amy 16-05-2017 00:49
You can certainly see your skills within the work you
write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren't afraid to mention how they believe.
Always go after your heart.
Citat
0 #1 gicu 08-04-2016 14:37
Nu prea ne dorim sa fie gata groapa ca pretul gunoiului se va tripla din cauza taxei de mediu si a romanilor care nu fac colectare selectiva din apartament.
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper