Duminică, 19 Iulie 2015 21:53

Primaria Alba Iulia si-a luat antivirusi cu clima bizonica

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În 29 iunie, Primăria Alba Iulia decide să cumpere niște pachete software de protecție antivirus, pentru calculatoarele și serverele din instituție. Prin deja obișnuita achiziție directă, că asta e aia mai rapidă. Se merge pînă la Infor Grup de unde se cumpără niște antiviruși, nu mulți, în valoare de 2.683 RON.
Apoi se mai merge și pînă la Ager Business Tech SA din București, de unde se mai cumpără niște pachete din-astea cu software antivirus în valoare de 14.451 RON.

Info Grup este o firmuliță din Alba, probabil că ați auzit de ea, care pe lîngă munca la privat mai obișnuiește, din cînd în cînd, să se lipească și la contracte cu instituțiile publice.

Ager Business Tech SA este o firmă ceva mai importantă, al cărei nume este legat și de dosarul Microsoft, fiind cea care a intermediat vînzarea licențelor către Nuclearelectrica sau către Televiziunea Română. Bașca, firma este controlată de Bogdan Savin, al cărui grup de firme a realizat și celebrele vînzări a 1.500 de Solența și 6.000 de Logan-uri către Poliția Română, într-o perioadă cînd pe la șefia Ministerului de Interne s-au perindat Vasile Blaga, Ioan Rus sau Cristian David (n. Troacă).

Acum, poate că nu-s cel mai în măsură să-mi dau cu părerea pe tema asta, că eu unul mă dau pe net de pe un Mac, iar la ăsta nu există viruși. Știu însă, for a fact, că e plin internetul de verisuni moca cu programe antivirus și că multe dintre ele își fac treaba la fix. Mai apoi, m-am uitat puțin la cîteva magazine online, nu dăm nume, și am văzut o sumedenie de pachete antivirus. Cele mai scumpe erau la sub suta de euro. Iar astea erau pentru doi sau trei utilizatori și cu licență pe doi ani. Sigur, erau o grămadă și la 10, 15 sau 20 de euroi, dar știm cu toții că instituțiile publice-s prea sărace să cumpere chestii ieftine. Or, dacă luăm în calcul prețurile de pe net, precum și faptul că Primăria Alba Iulia are undeva la 300 de angajați, cu tot cu tanti care curăță scrumierele, ies niște antiviruși cam scumpi, zic eu.
Sigur, la ce execuții financiare au loc în Primărie, treaba asta pare așa, un fel de pistor cu apă. Dar poate că, cine știe, Primăria Alba Iulia,fiind o instituție mai specială, cu oameni speciali, e atacată numai de viruși speciali, caz în care  se chiar impuneai 4.000 de euroi pentru sistemele de protecție. Mai ales că, fiind achiziționate de la firma lui Savin, e probabil vorba de niște pachete speciale, care te apără și de virușii ăia răi, de la DNA.

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper