Miercuri, 15 Iulie 2015 12:41

Ce facea primarul Dancila cind la Sebes protestele erau in toi? Cumpara publicitate la ziar si radio

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică de duminică, cîteva sute, uneori chiar mii de oameni din Sebeș se adunau în parcul din fața Primăriei, de unde se pornea în marș spre sediul Kronospan. Săptămînă de săptămînă oamenii își manifestau nemulțumirea față de poluarea orașului și cereau intervenția autorităților publice. Nu de puține ori, numele primarului Alexandru Dăncilă era strigat de oamenii iar prezența lui - cu explicații - era cerută de oameni. Degeaba. N-a existat manifestație publică la care Primarul, ori vreun reprezentant al său, să participe. Ba chiar, în cazul unui protest, Primăria a aprobat traseul pe care manifestanții aveau să-l parcurgă cu cîteva mici modificări, în sensul că traseul a fost modificat în așa fel încît coloana de manifestanți să nu treacă prin fața casei lui Dăncilă.

Iar cînd, sub presiunea străzii, a încercat să simuleze implicarea, cînd i-a chemat pe medicii de familie din Sebeș la o întîlnire cu cei de la Kronospan, totul s-a transformat într-un mare fiasco. Pentru că la întîlnire - una publică - au venit și consilieri locali, dar și reprezentanți ai ONG-urilor, cei de la Kronospan au refuzat să mai vină și totul a fost un mare fîs.
Totuși, în tot tumultul acelei perioade, Primarul Dăncilă nu a stat cu mîinile în sîn. Printre două comunicare și promisiuni, omul a pus-o și de cîteva mici cumpărături, strategic direcționate.
În 4 aprilie, Primăria Sebeș cumpără niște servicii de publicitate în media scrisă, de la SC UNIREA PRESS SRL - achiziție directă - în valoare de 13.790 lei.
Cîteva săptămîni mai tîrziu, pe 28 aprilie, Primăria Sebeș mai cumpără și niște servicii de publictate media audio, tot prin metoda achiziției directe, de la SC Nichi Media SRL, în valoare de 16.000 lei. Nichi Media SRL deține Radio Orion Sebeș.

Acum, desigur, e posibil ca achizițiile acestea, care nu-s nici primele și nici ultimele, să fie pur întîmplătoare. E posibil și ca Primăria Sebeș să fi avut o nevoie urgentă de publicitate. Probabil că, la Sebeș, un oraș în care nu există șomaj, e o concurență acerbă chiar și pe piața Primăriilor. Căci, în democrația asta nu se știe cînd oamenii se satură de serviciile tale și apelează la o altă primărie. Sau un alt primar. Iar în piața media a anului 2015, cu 3-4 mii de euroi îți poți cumpăra o grămadă de reclamă. Bunăvoința editorială e bonus.

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper