Marți, 07 Iulie 2015 19:17

Peste 370.000 lei pentru desene pe asfaltul din Alba Iulia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În data de 8 iunie, Primăria Alba Iulia a decis să cumpere niște servicii de marcaje rutiere. Cum situația era oarecum urgentă, dar mai ales din cauză că - fiind vorba de o sumă puțin sub suta de mii de euroi - legea îi permitea, autoritatea publică a decis să apeleze la minunatul procedeu al achiziției directe.
Astfel, suma de 374.065 urmează să intre în conturile SC Metalbac & Farbe, societate din localitatea Măgura, undeva lîngă Bacău.
Desigur, dacă ne gîndim la faptul că prin Alba Iulia construcția de sensuri giratorii se află într-un boom mai ceva ca al construcției de blocuri și case în perioada gloriei impobiliare, marcajele acestea erau cu adevărat necesare. Pe de altă parte, dacă privim puțin mai departe de linia întreruptă de pe mijlocul șoselei, contractul acesta vine și ca un fel de încununare a reușitei fuziunii PNL - PDL. Căci Metalbac & Fabre, patronată de un discret milionar, pe nume Ionel Maftei, e recunoscută ca fiind o firmă de casă a PNL-ului. Inițial, firma și-a început activitatea în domeniul vopselelor. Apoi, însă, patronul Maftei a reorientat-o spre imobiliare, unde profitul era evident mai mare. Și unde nu era nici concurența celor de la Kober, care tocmai își făcuseră și ei fabrică de vopsele pe lîngă Bacău. După criza imobiliară, Metalbac & Fabre s-a reorientat spre vopsit asfaltul și mai ales spre contracte publice. De prin 2008, după ce Romeo Stavarache a fost ales primar de Bacău, contractele cu Primăria au început să curgă.
În 2013 firma a reușit, conform presei din Bacău și Cluj, să se lipească la contracte cu CNADR în valoare cumulată de peste 9 milioane de euro, cele mai mari alături de o firmă din Cluj. Tot pentru marcaje rutiere și tot prin minunatul procedeu al atribuirii directe.
Acum, cu acest contract, ceva mai mărunțel - de nici suta de mii de euroi - se confirmă faptul că pedeliștii și peneliștii pot conlucra atît la nivel politic cît și, mai ales, la nivel economic.

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper