Vineri, 15 Mai 2015 20:21

Ai un magazin si nu merge vinzarea? No problem: Hava cumpara orice. Independent SRL ramane dependenta de banul public.

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu pot Corcoz și Makkai încasa cît poate Primăria decarta, pare să fie regula din aur coclit după care funcționează lucrurile în Primăria Alba Iulia. Acești doi băieți degrabă strîngăreți de contracte și bani publici par să fi intrat atît de tare în grațiile Primarelui Hava, încît abia de pot să-și dezvolte suficiente personalități multiple încît să răspundă chemării banului. Oamenii încasează în calitate de ziariști, încasează în calitate de biznismen, încasează în calitate de oengiști și, mai nou, încasează și în calitate de buticari. Cu toate că, la drept vorbind, oricare dintre aceste calități - cu excepția ultimei - e cel puțin discutabilă.
Dar, să vă povestim puțin despre ultima ispravă a celor doi maeștri ai combinațiunilor dintre banii publici și propriile conturi private.
În 6 mai, Primăria semnează un contract în valoare de 9.302 lei - achiziție directă, cum altfel? - prin care cumpără niște produse de promovare și informative. De la, ați ghicit, SC Independent SRL, una din entitățile juridice cu care cei doi jonglează banul public. Acum, Independent SRL e un fel de firmă care se ocupă, în general, cu publicitatea, avînd un contract de asociere în participațiune cu Primăria, pentru acele panouri publicitare ce împînzesc orașul, ori cu publicitatea în acel site în care, după cum zic ei lumii, fac presă, Alba24.ro. Deci, vă dați seama de nedumerirea pe care am avut-o la vederea acestui contract. Mi-am adus însă aminte că oamenii sînt multilateral dezvoltați și că, deși ciupeala din banii publici merge strună la Alba Iulia, își mai încearcă mîna și cu chestii în privat. Adică, au încercat ei și un fel de biznis cu închiriat biciclete și magazin de souveniruri. Sigur, mai au și alte chestii care stagnează în privat, cum ar fi o agenție de turism, dar nu despre asta vreau să vorbim acum. Ei bine, magazinul ăla mergea atît de bine, dar atît de bine, încît oamenii se treziseră cu prea multă marfă pe care nu o cumpăra nimeni. Și cum, vorba aia - în fiecare secundă se naște cîte un fraier, trebuie doar să-l găsești - oamenii au decis să-și vîndă stocul nevandabil Primăriei. Căci, așa cum puteți citi mai jos, în răspunsul dat de Primărie la întrebările noastre, nu cei din Primărie au căutat să cumpere, ci oamenii de la Independent SRL au căutat să vîndă. Adicălea, au făcut ei o ofertă și, ce să vezi surpriză, Hava a fost așa de plăcut surprins încît a și decis să cumpere.

Iată și ce zice Primăria:

“1. Municipiul Alba Iulia a achiziționat prin procedura achiziției directe de la SC Independent SRL următoarele matreriale de promovare:
    1.    200 buc - ceașcă din porțelan, culoare alb, capacitate 250 ml, personalizată;
    2.    500 buc - magnet de frigider simplu, dimensiune 8 x 6 cm, personalizat;
    3.    100 buc - magnet de frigider cu decupare pe contur – Cetatea Alba Carolina, dimensiune 8 x 8 cm, personalizat;
    4.    1000 buc - carte poștală, dimensiune 15 x 11 cm, realizat din DCL, 300 gr/mp, policromie CMYK 4/1;
    5.    35 buc - steag tricolor, dimensiune 150 x 70 cm, material satin;
    6.    45 buc - tricou,160 gr/mp, material bumbac, peronalizat prin transfer termic;
    7.    45 buc - hanorac, material bumbac, 280 gr/mp, personalizat prin transfer termic
Aceste materiale de promovare au fost achiziționate în urma prezentării unei oferte din partea SC Independent SRL, respectiv a determinării necesității achiziției de astfel de materiale ce vor fi oferite în scopul promovării municipiului Alba Iulia invitaților administrației locale la evenimentele ce vor avea loc în acest sezon turistic, respectiv suveniruri oferite delegațiilor orașelor înfrățite cu Alba Iulia invitate la diferite evenimente. În același timp, parte din aceste materiale vor fi transferate Centrului de informare turistică pe care UAT Municipiul Alba Iulia îl va deschide în acest an.”


Hă hă hă. Sigur, neștiind ce fel de căni, tricouri și hanorace au vîndut oamenii, nu vrem să ne dăm cu părerea dacă au vîndut sau nu la suprapreț. Nu putem însă să nu ne prăbușim de rîs la explicația ridicol-puerilă a Primăriei privind motivația achiziției. Adicălea, vor ei să dea materialele invitațiilor și membrilor delegațiilor străine, a orașelor înfrățite. Mwahahaha. Mi-l și imaginez pe primarul vreunui oraș înfrățit cu Alba Iulia, cum va fi el îmbrăcat într-un hanorac și i se va lipi în frunte un magnet, bașca i se va și pune în valiză un steag al României, din satin. Mwahaha.

Acum, așa cum probabil știți, acest contract este doar un mic exemplu al relației vechi, cimentată cu multe zeci de mii de euro, între Independent SRL și Primăria Alba Iulia ori alte instituții publice..

Despre asocierile în participațiune dintre Primărie și Independent, precum și despre cei 200.000 de lei primiți în 2011 și 2012 pe post de contracte, puteți citi aici.

Despre cum s-au combinat cei doi patroni ai Independent SRL, în calitate de ONG-iști, la un mic șmen cu un concurs de fotografie, ASLO 2014, puteți citi aici.

Despre cum se repetă combinația anul acest, tot cu Makkai și Corcoz în rol de ONG-iști, citiți aici.

Despre cum încasează Independent SRL de la ADR Centru, alături de alți bugetofagi cu pretenții de “presă”, citiți aici.

Despre cum încasează ei publicitate de la Primăria Alba Iulia, alături de alți bugetofagi ce se laudă prin urbe că fac presă, citiți aici.

Ei și, dacă tot v-am dat atîtea link-uri cu aventurile băieților prin bugetele publice, o să vă mai rețin puțin și cu cîteva fapte de tupeu. Căci tupeul e aproape la fel de mare ca apetitul pentru bani publici. Înainte cu o săptămînă de a se scăpa de stocul de căni și magneți de frigider, băieții de la Independent, mai precis domnul “redacția” de la Alba24, scria un teribil text intitulat “TOP 15 CASH la Promo: Cum s-au împărțit banii Primăriei Alba Iulia pe activități de promovare în 2014”. Desigur, totul prezentat ca “exclusiv”, în sensul că au făcut ei un colaj cu parte din ce am publicat noi aici, după care i-au zis “pentru prima dată”. Hă hă! Sigur, trecînd peste tupeul textului, acesta ar putea fi chiar unul de umor, dacă ne gîndim la lacrimile de crocozaur cu care cel ce l-a scris a umplut probabil tastatura. Căci, trebuie să recunoaștem, e de un ridicol cu centura neagră să te iei de “alții” care încasează lovele, doar așa, că tu ai luat mai puțin, într-un top făcut de tine. Normal, aruncatul cu bani în presa locală, cea degrabă lingătoare și lăudătoare, e un sport larg practicat de instituțiile publice din județ. Dar taman tu, firmă hrănită cu zeci și sute de mii din bani publici, să te plîngi că alții au umflat mai mult ca tine... nu prea se face. Chiar și atunci cînd există cazuri - și există! - de încasatori mai iscusiți și mai nemeritorii decît tine.


{fcomment}

Comentarii   

+2 #2 pilu 13-06-2015 21:22
Ma, iar scrii de securisti ?
Citat
+4 #1 alina 19-05-2015 13:18
Astia doi sunt niste santajisti. Daca nu iesi cu banul te ameninta cu tot felul de "stiri" 90 % neadevarate.
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper