Vineri, 13 Martie 2015 19:06

Mircea Hava continua dezmatul financiar in online si nu numai. Peste 200.000 atribuiti direct unor prieteni

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria Alba Iulia continuă asaltul spațiului virtual. După ce au dat un purcoi de bani pe site-ul instituției, și încă un mega purcoi de bani - 20.000 de euro - pentru blogul turistic al orașului, băieții și fetele ce mișună prin Primăria Alba Iulia au decis să mai arunce niște zeci, chiar sute de mii de lei în diverse site-uri.

În 26 februarie, Primăria achiziționează niște “servicii de proiectare site-uri www, servicii de campanii de publicitate și servicii de promovare în cadrul proiectului INNOVATIVE PLACE MANAGEMENT CITY LOGI”, în valoare de 81.621 RON. Normal, contractul este rezultatul unui minunat proces de achiziție directă iar fericitul cîștigător, ales nu se știe în baza cărui raționament, este SC Wondermarks SRL-D din Cluj Napoca. De ce zicem că nu se știu rațiunile? Păi, pentru că SRL - D înseamnă un SRL debutant, genul de firmă pe care un tînăr o poate face, cu bani mai puțini, dacă nu a mai avut firmă vreodată. De altfel, Wondermarks este înființată în 9 octombrie 2014 și, deși urmează să construiască site-uri pentru Primăria Alba Iulia, să-i gîndească niște campanii publicitare și alte cele, firma nu are ea însăși un site măcar. Căci despre portofoliu nici nu poate fi vorba. Cu toate astea însă, cineva din Primărie, dacă nu chiar Mircea Hava atunci cu acordul lui, a ales această firmă și i-a îndesat, aproape cu forța, peste 81.000 de lei în conturi.

Dar, stați așa, că asta nu e tot. În aceeași minunată zi de 26 februarie, cînd stelele s-au aliniat numai bine pentru cheltuiala banului public, băieții din primăria lui Mircea Hava au mai semnat un contract, în valoare de 33.411 lei, pentru servicii de promovare în cadrul proiectului “Respiră aerul istoriei - sustenabilitate”, cu SC Heraldist Europe SRL. Acum, dacă cu respiratul istoriei e cum e, de mirosit și acest contract miroase a dedicație, fiind vorba de acelați minunat procedeu al achiziției directe. Și, dacă ne gîndim că tot în proiectul ăsta au mai fost aruncați și cei 89.000 de lei pentru construirea unui blog turistic, apoi am putea spune că aerul istoriei recente, în materie de spart bani publici, pute rău de tot în Alba Iulia.

Același Heraldist Europe SRL, firmă deținută de albaiulianul Adrian Docea (există o Heraldist & Wondermarks înființată în Germania tot de Docea, căci oamenii o ard interneișănăl, gen) a mai primit, tot în 26 februarie și prin același minunat procedeu al achiziției directe, încă un contract în valoare de 77.137 RON pentru organizat servicii evenimente în cadrul proiectului Gastronomic Cities. Despre Gastronomic Cities, această vrăjeală de proiect în care niște bugetari mănîncă și fac turism bugetar mai puteți citi aicii. Adică, de banii ăștia, de 77.137 lei, firma lui Docea ar trebui să ofere niște servicii de programare de software și aplicație. Cu alte cuvinte, putem să ne așteptăm la un noi site/blog, destinat exclusiv proiectului Gastronomic Cities, această bijurerie a proiectelor inutile dezvoltate de ceata lui Hava. Sau, eventual, o aplicație în cadrul blogului turistic al orșaului, minunatul wordpress de 20.000 de euroi.

De altfel, același Gastronomic Cities a mai implicat un contract, în valoare de 25.557 RON, atribuit în data de 3 septembrie 20014, pentru “servicii pentru eveniment”, semnat cu SC Parc SA. Adică, anul trecut a avut loc “evenimentul” vieții, cînd cei cîțiva bucătari veniți din 5 țări, ceata de funcționari publici și mîna de oameni din presă, au stat la o sesiune de gătit în restaurantul Hotel Parc. Și, cel mai probabil, “invitații” au fost cazați tot acolo. Iar toată chestia asta, extrem de benefică pentru oraș (deși nu se știe încă exact cum și în ce fel), dar mai ales pentru patronul Parc SA, domnul Păcurar, amicul lui Mircea Hava, a costat 25.557 lei. Frumos, nu?

Revenind însă la serviciile de promovare, trebuie spus că acest Adrian Docea, omul din spatele Heraldist (alături de partenera Elena Hurjui) - firmă care s-a implicat cumva - pro-bono se pare - și în crearea unui logo pentru “Cluj  Napoca - Capitala Europeană a Tineretului” - este același om cu care Primăria Alba Iulia are o lungă colaborare, extrem de benefică pentru transformarea fondurilor publice în profituri private, și creatorul logo-ului municipiului Alba Iulia. Normal, tot pe bani, dar alea sînt contracte mai vechi, peste care s-a așternut deja praful.
Din fericire, nu atît de mult praf încît niște băieți din DNA, înarmați cu cazmale, să nu-l poată da deoparte, dacă vor fi avut vreodată chef de prins în Alba și altceva decît peștișori bugetari.

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper