Anunțul privind introducerea sistemului de vize penru cetățenii din Statele Unite care călătoresc în Uniunea Europeană a născut un val de îngrijorare la nivelul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Mai multe surse din cadrul instituției ne-au declarat că se așteaptă ca măsura să ducă la o scădere cu pînă la 500.000 a numărului de turiști care vizitează anual orașul.

Ne așteptăm la o scădere dramatică a numărului de turiști americani și, implicit, a numărului total de turiști care vor vizita Cetatea. Numai de cînd a fost deschis Museikon și am publicat un advertorial într-un blog, care de alfel ne-a și oferit o dimplomă pentru excelență și ne-a declarat destinație turistică absolută, au existat peste 100.000 de mesaje de la cetățeni americani care și-au dorit să viziteze Cetatea. Nu mai vorbesc despre celelalte obiective de interes absolut major, cum e Piramida Pitică – despre care mulți americani cred că e înrudită cu Piramidele de la Gizeh – despre Clopotul cu inscripții greșite din punct de vedere istoric, despre Capsulea Timpului, despre Stația de Metrou de la Muzeul Principia și, bineînțeles, despre proaspăt inauguratul monument dedicat Facebook, în care am investit nu mai puțin de două milioane de euro – ne-a declarat o sursă din interiorul Primăriei Alba Iulia.

De altfel, în anticiparea acestei decizii luate la nivelul Uniunii Europene, de introducere a vizelor pentru cetățenii americani, Primăria Alba Iulia a creat un comandament de urgență la nivelul instituției. Acesta va beneficia de fonduri, din bugetul local, de până la 500.000 de euro, pentru a facilita obținerea de vize turistice pentru cetățenii americani care doresc să viziteze Cetatea Alba Carolina, mai exact părțile acelea care încă n-au fost concesionate către rudele și prietenii șefilor din instituție.

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare